အိႏၵိယႏိုင္ငံတို႔ ဒူဘိုင္းတို႔ အီဂ်စ္တို႔မွာ ၾကက္ကိုအခုလိုကင္တာေတြ႕ရပါတယ္ ။
ေသခ်ာစနစ္တက်ေတာ့ျပဳလုပ္ထားၾကပါတယ္။ ပံုမွာျမင္ေတြ႕ရသည့္အတိုင္းပါပဲ ေအာက္ေျခမွာ စတီး သို႔မဟုတ္ သံခြက္ထဲမွာ ၾကက္သြန္ အနီ အျဖဴ အလံုးလိုက္ထည့္ၿပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးအလံုးလိုက္ င႐ုတ္အပြေတာင့္အသီး အလံုးလိုက္တို႔ႏွင့္ ဆား ဟင္းခ်ိဳမႈန္႔အနည္းအငယ္တို႔ထည့္၍ ေအာက္ခံအျဖစ္ထားရွိၿပီး။
အလည္မွာေထာင္လွ်ပ္ပါရွိေသာ သံေခ်ာင္းမွာ ၾကက္ကိုထိုးေဖာက္တင္လွ်က္ပါ အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္သြားခ်ိန္ၾကမွ သံဖံုးတစ္ခုႏွင့္ဖံုးအုပ္ၿပီး ထင္းသားမ်ားေဘးတစ္ဝွိုက္ပတ္ပတ္လည္မွာ စီထားၿပီး မီးေမႊးလိုက္ၾကပါတယ္ ထည့္ထားသည့္ထင္းမီးမ်ား ေလာင္ကြ်မ္းကုန္သြားခ်ိန္အထိ ထားၿပီိး ခဏအၾကာတြင္ သံပံုးကိုအသာအယာမွၿပီး
ေဘးဖယ္ၾကည့္လိုက္ေတာ့။
ၾကည္သားဟာ ကင္ၿပီးလ်က္ေတြ႕ရၿပီး ေအာက္မွာခံထားေသာ အသီးမ်ားကိုလည္း ဇြန္းနဲ႔ေပါက္ၿပီး ေဆာ့အျဖစ္
တို႔စား၍ရရွိၾကပါတယ္။
ျမန္မာျပည္မွာလည္း တစ္ခ်ိဳ႕ေဒသမ်ားမွာ ယခုကဲ့သို႔ ၾကက္ကင္နည္းအတိုင္း ျပဳလုပ္ေလ့ရွိၾကပါတယ္။
Credit to Original Uploader
Credit : http://www.lwinpyin.com/2016/01/blog-post_217.html
No comments:
Post a Comment