ေရာခ်က္ထားတာမိ႔ု အရသာေရာ၊ အနံ႔ပါ ေပ်ာ္ဖြယ္ရာ မရွိေအာင္ ေကာင္းမြန္ပါတယ္။ က်န္းမာေရးနဲ႔ညီညႊတ္ေအာင္ ဆီကိုလည္း အနည္းငယ္သာ သံုးထားပါတယ္။ လုပ္ရလြယ္တဲ႔ ခရမ္းသီး အုန္းနုိ႔ခ်က္ေလးကို လုပ္စားၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ခရမ္းသီး – ၁လံုး (တကိုက္စာ အတုံးမ်ားတံုးေပးပါ)
- ဟင္းရြက္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၃မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
- ၾကက္သြန္နီ – ၁လံုး (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
- ငရုတ္သီးေျခာက္နီ – ၂ခု
- ငရုတ္သီးပြပု – ၂ခု (အေစ႔ထုတ္ကာ ေရေႏြးျဖင္႔ နူေအာင္ျပဳတ္ျပီ ငရုတ္ဆံုျဖင္႔ ညက္ေအာင္ေထာင္းပါ)
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- အုန္းနုိ႔နွစ္ – ၁၆၀ ဂရမ္
- ေရ – ၁ခြက္
- ေရွာက္ရြက္ – ၄ရြက္
- ပင္စိမ္း – ၅ရြက္
- သံပရာသီး – ၂လံုး (အေစ႔ထုတ္ထားပါ)
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဒယ္ထဲ ဆီထည္႔ျပီ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီးေျခာက္ တုိ႔ကို အေရာင္ေျပာင္းသည္အထိ ေရာေမႊေပးပါ။
၂။ ျပီမွ ငရုတ္သီးနွစ္၊ သၾကားကို ေရာထည္႔လိုက္ပါ။
၃။ ထုိ႔ေနာက္ အုန္းနုိ႔နွစ္၊ ေရ၊ ခရမ္းသီး၊ ဆား၊ သံပရာရည္၊ ေရွာက္ရြက္ တို႔ကို ထည္႔ျပီ မီးအသင္႔တင္႔ျဖင္႔ ၁၀မိနစ္ခန္႔ ခရမ္းသီး နူသည္အထိ တည္ထားေပးပါ။
၄။ ခရမ္းသီး က်က္လွ်င္ အေပၚမွ ပင္စိမ္းမ်ားအုပ္ျပီ မီးပိတ္လိုက္ပါ။
၅။ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ ထုိင္း ခရမ္းသီးခ်က္ကို သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ…
Credit : http://www.wutyeefoodhouse.com/?p=3739
No comments:
Post a Comment