ငစိန္ဆန္ တစ္ျပည္ကိုေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ၾကိတ္ဆံုမွာၾကိတ္ပါ။
မုန္႔ရည္ကို အ၀တ္အိတ္နဲ႕စစ္ထားပါ။
ေရစစ္သြားတဲ့အခါ မုန္႔နွစ္ကိုအလံုးလိုက္ ေပါင္းပါ။
မုန္႕သား အနည္းငယ္ က်က္တာနဲ႕
မုန္႔လံုး ကို လက္ဆံုမွာထည့္ေထာင္းပါ။
မုန္႔ညက္ အမႈန္႔ေတြကို အခဲေတြမပါေအာင္ ဆန္ခါ ခ်ထားပါ။
အျဖဴ သား လုပ္ဖို႕မုန္႕ အခ်ိဳ႕ကိုခ် န္ထားျပီး
က်န္တဲ့မုန္႔သားေတြကို ေပါက္ေစးက် ေအာင္ၾကိဳ ထားတဲ့
ထန္းညက္ရည္နဲ႕ ႏွံ႔ေအာင္ ေရာနယ္ပါ။
ထန္းညက္ (၅၀)က် ပ္သားေလာက္ ၾကိဳ ရင္ ရပါျပီ ။
အျဖဴ သားအတြက္ခ်န္ထားတဲ့ မုန္႔သားထဲကို
အုန္းသီးတစ္လံုးကိုညွစ္လို႕ရတဲ့ အုန္းနို႕ပ် စ္ပ် စ္နဲ႕
သၾကားနည္းနည္းေရာထည့္နယ္ ထားပါ။
တခ်ိဳ႕က မုန္႔အျဖဴ ထဲကို ပဲလြန္းျပဳ တ္ျပီးထည့္ၾကပါတယ္။
မုန္႕စိမ္းေပါင္းအိုး(ေျမအိုး) ကို အိုးေရာင္းတဲ့ဆိုင္မွာ ေမး၀ယ္လို႕ရပါတယ္။
ေပါင္းအိုးမွာ ကပ္ျပားခံျပီး ပိတ္စိမ္းပါး(အ၀တ္ျဖဴ ခ်ည္သားက်ဲက်ဲ ) ခင္းပါ။
ပထမဆံုး ထန္းညက္နဲ႕နယ္ထားတဲ့ မုန္႔သားကို ဆန္ခါခ် ျပီး ခပ္ရြရြ ခင္းထည့္ပါ ။
အေပၚမွာတစ္ထပ္အုပ္ဖို႕ နည္းနည္းခ်န္ထားပါ။
ထန္းညက္နဲ႕မုန္႔သားထည့္ျပီ းရင္ အေပၚကေန မုန္႔သားအျဖဴ ထည့္ပါ ။
အျဖဴ သားေပၚကေန ေရာင္စံုဖရံုယိုအတံုးေလးေတြ သီဟိုဠ္ေစ့ေတြထည့္လို႕ရပါတယ္။
အျဖဴသားေပၚကေန ခ်န္ထားတဲ့ ထန္းညက္နယ္ထားတဲ့မုန္႔သားတစ္ထပ္ ထပ္ထည့္ပါ။
ေပါင္းလို႕က်က္တဲ့အခါ ဓါးနဲ႕လွီးျပီး အုန္းသီးျဖဴးစားပါ။
ေကာ္ဖီ/လက္ဖက္ရည္နဲ႕ျဖစ္ေစ-
ေရေႏြးၾကမ္းနဲ႕ျဖစ္ေစ တြဲဖက္စားလို႕ရတဲ့ ျမန္မာ့ရိုးရာစားစရာပါ။
credit to sumhka sengpan
credit to taunzalat.blogspot
No comments:
Post a Comment