ဂ်ပန္စတုိင္ ၾကက္ဥ ထမင္းေၾကာ္ ေလးပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ႔၊ ၾကက္ဥ နဲ႔ တြဲဖက္ စားသံုးရတာမုိ႔ တမ်ဳိး ေကာင္းမြန္တဲ႔ ထမင္းေၾကာ္ေလးပါ။ ခ်က္နည္းေလး ၾကည္႔ရေအာင္….
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ရင္ဗံုသား – ၁ခု (အတံုးေသးမ်ားတုံးပါ)
- ေထာပတ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္းခြဲ
- ၾကက္သြန္နီ – ၁ခု (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
- မုန္လာဥနီ – ၁ခု (အတံုးေသးမ်ားတံုးပါ)
- ထီးမွုိေျခာက္ – ၂ခု (ေရေႏြးျပီျဖင္႔ ျပဳတ္ျပီ အလယ္တုိင္ဖယ္ကာ အတံုးေသးတံုးပါ)
- တရုတ္ နံနံပင္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
- ထမင္း – ၄ေယာက္စာ
- ၾကက္ဥ – ၁လံုး (ခေလာက္ထားပါ)
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ခေနာ ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး အတံုးမ်ား တံုးထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္)၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ (အနည္းငယ္ျဖင္႔ ေရာနုယ္ထားပါ။
၂။ ဒယ္ထဲ ေထာပတ္ထည္႔ျပီ အရည္ေပ်ာ္လွ်င္ ၾကက္သားမ်ားကို ထည္႔၂မိနစ္ခန္႔ ေၾကာ္ေပးပါ။
၃။ ၾကက္သား က်က္လွ်င္ မုန္လာဥနီ၊ မွုိမ်ားကို ထည္႔ေပးပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ ထမင္းထည္႔ျပီ သမေအာင္ ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၅။ အရသာအတြက္ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ တု႔ိကုိ ထည္႔ေပးပါ။
၆။ ထမင္းေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး ရျပီဆုိလွ်င္ ခေလာက္ ထားေသာ ၾကက္ဥကို အျပား၀ုိင္းေၾကာ္ေပးပါ။
ရ။ ျပီမွ ၾကက္ဥ အ၀ိုင္းျပား အလယ္ကို ထမင္း ၄ပံု၁ပံု ထည္႔လုိက္ျပီ ေဘးတဖက္စီကို ပံုတြင္ပါသည္႔အတုိင္း ေခါက္လိုက္ပါ။
၈။ ၾကက္ဥလိပ္ရျပီဆုိမွ အလယ္က ထပ္ပိုင္းပိုင္းေပးျပီ အေပၚမွ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ႔ေလးမ်ား ျဖဴးေပးပါ။
၉။ အရသာရွိေသာ ၾကက္ဥ ထမင္းေၾကာ္ေလးကို သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…
Credit : wutyee food house
No comments:
Post a Comment