♡♬ ေရာေရာသမေမႊ ဘေလာ့ဂ္မွ♪♪ ႀကိဳပါဆိုတယ္♪♪ မိတ္ေဆြမ်ား ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ ရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ့ေတာ္မူၾကပါေစ♬♡
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

February 21, 2015

" ကိုရီးယား ထမင္းသုတ္(Bibimbap) စားၾကမယ္ " ( wut yee food house)


 



ကိုရီးယားထမင္းသုတ္ (Bibimbap) သည္ ကိုရီးယားတြင္ လူအၾကဳိက္အမ်ားဆံုး၊
ေရပန္းအစားဆံုး ထမင္းသုတ္တမ်ဳိးျဖစ္ပါသည္။
တခ်ဳိ႔ကလည္း Bibimpap ဟုေခၚေ၀ၚၾကသည္။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
  • အမဲသား (သို႔) ၾကက္သား [chicken]                    ♦ ၁၅က်ပ္သား (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
  • ခ်က္ျပီသား ထမင္း [cooked rice]                        ♦ ဆန္နုိ႔ဆီဗူး ၁လံုးခဲြ
  • ပဲပင္ေပါက္ [bean sprout]                                 ♦ လက္တစ္ဆုပ္စာ (ေရျဖင္႔ စင္ေအာင္ေဆးပါ)
  • မုန္လာဥနီ [carrot]                                           ♦ ၁ဥ (အရွည္လိုက္လွီးပါ)
  • မွုိေျခာက္ [wild mushroom]                               ♦ ၄ခု (ေရေႏြးျဖင္႔ ျပဳတ္ျပီး အရွည္လွီးပါ)
  • သခြာသီး [cucumber]                                       ♦ ၁ခု (အခြံမႏြာပဲ အရွည္ပါးပါး လွီးပါ)
  • ကိုရီးယား ငရုတ္သီးအနွစ္ [hot pepper paste]        ♦ စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
(CityMart တြင္ ကိုရီးယားငရုတ္သီးနွစ္ကို ၀ယ္ယူနုိင္ပါသည္။)
  • ၾကက္သြန္ျမိတ္ [spring onion]                         ♦ ၁စည္း (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
  • ၾကက္ဥ [egg]                                               ♦ ၁လံုး
  • ဟင္းနုႏြယ္ရြက္ (သို႔) ဆလက္၇ြက္ [salad]           ♦ လက္တဆုတ္စာ (ပါးပါးလွီးပါ)
  • နွမ္း [seasame seed]                                     ♦ စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • နွမ္းဆီ [seasame oil]                                     ♦ စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ဆား [salt]
  • သၾကား [sugar]                                            ♦ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း

    ခ်က္ျပဳတ္နည္း
    ၁။ အမဲသားစဥ္းေကာကို ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္)၊ ပဲငံျပာရည္အခ်ဳိ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊
    နွမ္းဆီ(အနည္းငယ္) ထည္႔နုယ္ပါ။
    ၂။ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)ထည္႔ျပီး အမဲမ်ား က်က္သည္အထိေၾကာ္ေပးပါ။ ျပီးလွ်င္ ျပန္ဆယ္ထားပါ။
    ၃။ ဒယ္ထဲ နွမ္းဆီ (စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း) ထည္႔ႃပီး သခြာသီး၊ မုန္လာဥနီ၊ မွုိေျခာက္ အားလံုးကို တလွည္႔စီ
    အေရာင္ေျပာင္းသည္အထိထည္႔ ေၾကာ္ေပးပါ။
    ၄။ ထုိ႔ေနာက္ ေရပြက္ပြက္ဆူေသာ အုိးထဲသို႔ ပဲပင္ေပါက္မ်ားထည္႔၍ ဆားအနည္းငယ္ထည္႔ေပးျပီ ၃မိနစ္ခန္႔တည္ထားေပးပါ။ ျပီးေနာက္ ျပန္ဆယ္ျပီ ဆား၊ နွမ္းဆီ အနည္းငယ္ျဖင္႔ ေရာနုယ္ထားပါ။
    ၅။ ျပီးလွ်င္ ပံုတြင္ ပါသည္႔အတုိင္း ေျမအိုးတစ္ခုထဲသို႔ (ထမင္း၊ အမဲသား၊ ပဲပင္ေပါက္၊ သခြာသီး၊ မုန္လာဥနီ၊မုွိေျခာက္၊ ဆလတ္ရြက္၊ ၾကက္ဥ) တုိ႔ကို စီထည္႔ထားလုိက္ပါ။






    ၆။ ျပီးမွ အရသာအတြက္ ငရုတ္သီးအနွစ္၊ နွမ္းဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း)၊
    သၾကား တို႔ကိုထည္႔ျပီး ဇြန္းျဖင္႔ သမေအာင္ ေရာနယ္လိုက္ပါ။
    ၇။ အရသာအေပါ႔အငံ႔ျမည္းျပီး အေနေတာ္လွ်င္ ေျမအုိးကို အဖံုးအုပ္ျပီ မီးအပူျဖင္႔ ၂မိနစ္ခန္႔ တည္ထားေပးျပီပူပူေလးသံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ။
    ၈။ တခ်ဳိ႔က ၾကက္ဥကို ေဖာက္မထည္႔ပဲ ေၾကာ္၍ထည္႔ပါက မီးအပူေပးရန္ မလိုပဲ အသင္႔စားသံုးနုိင္ပါသည္။




    ကိုရီးယားထမင္းသုတ္ (Bibimbap)ကို ျမိန္ယွက္စြာ စားသံုးနုိင္ပါျပီ…
Credit : Wut Yee Food House.

No comments:

Subscribe

လာလည္သူမ်ား

free counters