ငါးဖယ္ေၾကာ္ကို ပုံမွန္ရိုးရာထက္ အသြင္တမ်ိဳး ထူးဆန္းတဲ့ အရသာေလးနဲ႔ ေၾကာ္စား ၾကည့္ရေအာင္ပါ။ ျမန္မာျပည္က ငါးဖယ္စစ္စစ္နဲ႔ ေၾကာ္စားတာ အရသာ အရမ္းကိုေကာင္းပါတယ္ …။ ထိုင္းလိုေတာ့ ေထာ့မန္ပါ လို႔ ေခၚပါတယ္။
ထိုင္းငါးဖယ္ေၾကာ္ (Thai Style Fish Pancake)
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားထိုင္းငါးဖယ္ေၾကာ္ (Thai Style Fish Pancake)
ငါးဖယ္သား စစ္စစ္ – ၆၀၀ ဂရမ္
အနီေရာင္ပာင္းအႏွစ္ – ၁ ဇြန္း (ထမင္းစားဇြန္း)
ပာင္းခတ္မႈန္႔ – ၁ ဇြန္း (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
သၾကား – ပါသည္ဆိုရုံ
ငါးငံျပာရည္ – ၂ ဇြန္း (ထမင္းစားဇြန္း)
ၾကက္ဥ – ၁ လုံး
ပဲေတာင့္ရွည္ပါးပါးလွီး – ၁/၄ ခြက္ (လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္)
ေတာေရွာက္ခါးရြက္ – ၅ ရြက္ (အရြက္ကေလးေတြကို ထပ္ၿပီး မွ်င္မွ်င္လွီး)
ဆီ – ေၾကာ္ရန္
စတီးဇလုံႀကီးႀကီးထဲမွာ ငါးဖယ္၊ ၾကက္ဥ၊ အရသာ၊အနီေရာင္ ပာင္းခတ္အႏွစ္ တို႔ကို ထည့္ၿပီး လက္ဖေနာင့္နဲ႔ ထိုးနယ္ပါ …။
ဇလုံကို ခပ္ေစာင္းေစာင္းထားၿပီး ငါးဖယ္သားက်စ္ၿပီး ပြလာေစဖို႔ ၅ ခ်က္ေလာက္ ရိုက္ၿပီးနယ္ပါ။
ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ပဲေတာင့္ရွည္နဲ႔ ေတာေရွာက္ခါးရြက္ တို႔ကိုလည္း ထည့္ေပါင္းနယ္ပါ။
ဒယ္အိုး တလုံးမွာ ဆီမ်ားမ်ားကို ပူသည္ဆိုရုံေလး မီးအပူရိွန္ေပးထားပါ။ ငါးဖယ္ေတြကို ဒိုးလိုးပုံစံေလးေတြ ရေအာင္ ျပဳျပင္ယူၿပီး ဒယ္အိုး ဆံ့ေလာက္သည္အထိ ထည့္ၿပီးၿပီးဆိုမွ မီးအရွိန္ကို ျမႇင့္တင္ၿပီး ေရႊညိဳေရာင္ေလး ရေအာင္ ေၾကာ္ယူ စစ္ထားပါ။
ဆီမ်ားမ်ားနဲ႔ Deep fried ေၾကာ္တဲ့ပုံစံမ်ိဳး (ဆီေပါေလာ) ေၾကာ္ဖို႔ေတာ့ လိုအပ္ပါမယ္။ ငါးဖယ္ေၾကာ္ ပူပူေလးနဲ႔ တြဲဖက္ဖို႔အတြက္ ၾကက္သြန္နီ၊ သခြားသီးပါးပါးလွီးကို ၾကက္ဖ
ေဆာ့စ္ေလးေလာင္း၊ ေျမပဲေထာင္းေလး ထည့္ကာ နံနံပင္နဲ႔ အလွဆင္သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
မွတ္ခ်က္။ ။ အခုလို ငါးဖယ္နယ္ၿပီးသားကို city mart ေတြမွာ အရံသင့္ ရႏိုင္ပါတယ္။
Credit : burma.irrawaddy.org
No comments:
Post a Comment