ပိုတက္ဆီယမ္၊ သြပ္ဓာတ္၊ သံဓာတ္စသည္တို႔ကဲ့သုိ႔ သတၱဳဓာတ္မ်ား ႏွင့္အတူ ဗီတာမင္ ေအ၊ ဘီ၊ စီႏွင့္ အီးတုိ႔ အပါအ၀င္ အာဟာရဓာတ္ မ်ား ႂကြယ္၀စြာပါ၀င္သည့္ ငွက္ေပ်ာသီးမွာ အားေကာင္းေသာ စြမ္းအင္ရင္းျမစ္တစ္ခု ျဖစ္သည္။ ငွက္ေပ်ာသီးစားျခင္းေၾကာင့္ ရရွိ မည့္
က်န္းမာေရးအက်ဳိးေက်းဇူးအခ်ဳိ႕ကို ေဖာ္ျပေပးလုိက္ပါသည္။
ငွက္ေပ်ာသီးတြင္ ပါ၀င္ေသာ ပိုတက္ဆီယမ္က ေသြးေပါင္ကို ထိန္းသိမ္းေပးၿပီး ေသြးမတုိးေစရန္ ကာကြယ္ေပးႏုိင္ေၾကာင္း ေလ့ လာမႈမ်ားအရ သိရသည္။ ဗီတာမင္ဘီ ႂကြယ္၀စြာပါ၀င္ေသာေၾကာင့္ ငွက္ေပ်ာသီးပုံမွန္စားေပးပါက အာ႐ုံေၾကာလုပ္ေဆာင္ခ်က္ကို အားေကာင္းေစၿပီး ေလ့လာသင္ယူႏုိင္မႈ စြမ္းရည္မ်ား ျမင့္တက္ လာေစသည္။
ငွက္ေပ်ာသီးကို ပုံမွန္စားသုံးျခင္းျဖင့္ ေလျဖတ္ႏုိင္သည့္ အႏၲရာယ္မ်ားကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္သည္။ ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ပစၥည္း မ်ားႏွင့္ အစားအေသာက္ဆုိင္ရာ အမွ်င္ဓာတ္မ်ား ပါ၀င္သည့္ ငွက္ ေပ်ာသီးစားေပးျခင္းျဖင့္ ကင္ဆာေရာဂါျဖစ္ႏုိင္သည့္ အႏၲရာယ္မ်ား ကုိလည္း ေလ်ာ့က်ေစႏုိင္သည္။
ငွက္ေပ်ာသီးတြင္ ပါ၀င္ေသာ ေကာင္းက်ဳိးျဖစ္ေစသည့္ ဘက္ တီးရီးယားမ်ားက ခႏၶာကိုယ္ထဲ၌ ကယ္လ္ဆီယမ္ဓာတ္ကို စုပ္ယူ ေၾကာင္း သိရသည္။ ထို႔ေၾကာင့္ ငွက္ေပ်ာသီးစားျခင္းေၾကာင့္ အ႐ိုး မ်ားကို ပိုမိုအားေကာင္းလာေစႏုိင္သည္။
ငွက္ေပ်ာသီးတြင္ ပါ၀င္ေသာ ေကာင္းက်ဳိးျဖစ္ေစသည့္ ဘက္တီးရီးယားမ်ားက အာဟာရဓာတ္မ်ားကို စုပ္ယူႏုိင္သည့္ အင္ ဇိုင္းမ်ားထုတ္လုပ္မႈကို အေထာက္အကူျဖစ္ေစသျဖင့္ အစာေခ် ဖ်က္မႈ စြမ္းရည္ကို အားေကာင္းေစသည္။ ထို႔ျပင္ ခႏၶာကုိယ္ကို အႏၲရာယ္ေပးမည့္ မလုိလားအပ္ေသာ ဘက္တီးရီးယားမ်ားကို တုိက္ထုတ္ကာကြယ္ေပးသည္။ အေရျပား (သို႔မဟုတ္) အျခား တစ္သွ်ဴးမ်ားကို တင္းရင္းေစေသာ ေဆး၀ါးကဲ့သို႔ ဓာတ္တစ္မ်ဳိး ငွက္ေပ်ာသီးတြင္ ပါ၀င္သျဖင့္ ၀မ္းေလွ်ာျခင္းကို ကုသရာ၌ အစြမ္း ထက္သည္။
ခႏၶာကိုယ္အတြက္ အေထာက္အကူျဖစ္ေစေသာ ဓာတုပစၥည္း တစ္မ်ဳိးလည္း ငွက္ေပ်ာသီးတြင္ ပါ၀င္သျဖင့္ ၀မ္းခ်ဳပ္ျခင္းသက္သာ ေစရန္ အေထာက္အကူျပဳကာ အူမႀကီးလုပ္ေဆာင္ခ်က္ကို တုိး တက္ေစႏုိင္သည္။
ထုိ႔ျပင္ ငွက္ေပ်ာသီးစားျခင္းေၾကာင့္ စိတ္ဓာတ္က်ျခင္းကို ကာကြယ္ေပးႏုိင္ျခင္း၊ ႂကြက္တက္ျခင္းကို ကာကြယ္ႏုိင္ျခင္း၊ ေသြးထဲသၾကားပါ၀င္မႈကို ထိန္းသိမ္းေပးႏုိင္ျခင္းႏွင့္ ေက်ာက္ကပ္ ကင္ဆာေရာဂါ အႏၲရာယ္မ်ားကို ကာကြယ္ႏုိင္ျခင္းတုိ႔ အပါအ၀င္အ ျခားအက်ဳိးေက်းဇူးမ်ားစြာ ရွိသည္။
Credit : 7day Daily
ဤစာဖတ္သူမ်ားအားလံုးက်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစလို႔ေ႐ႊခ်စ္သူမွဆုေတာင္းေမတၱာပို႔သေပးပါတယ္။
မွ်ေဝေပးျခင္းဟာလည္းေမတၱာတစ္မ်ိဳးပဲမို႔ မွ်ေဝေပးပါေနာ္...
Credit : Shwe Chit Thu.
No comments:
Post a Comment