ျမန္မာမုန္႕ေလးေတြကို ႏွစ္ႏွစ္သက္သက္ ႀကိဳက္မိသူေတြအတြက္ မုန္႕လိပ္ျပာေလးပါ
လုပ္စားရတာလဲလြယ္ပါတယ္ ေတာမွာေနျပီး ေတာမွာႀကီးခဲ့တဲ့
မာမာတစ္ေယာက္ ျမန္မာမုန္႕ေလးေတြ ႀကိဳက္တာ မဆန္းဘူးထင္ပါတယ္ေနာ္။
ငယ္ငယ္ထဲက စားခဲ့တဲ့မုန္႕ေလးေတြရဲ႕ အရသာကို ႏွစ္သက္ေနၾကအံုးမယ္ဆိုရင္ ဒီနည္းေလးအတိုင္း အလြယ္တစ္ကူ လုပ္စားၾကည့္နိုင္ပါတယ္ေနာ္။
မုန္႕လုပ္ရန္
- ပဲနီ - တစ္ဗူး 400g
- Rice Paper - ၇႐ြက္
- သၾကားအျဖဴ (သို႕) သၾကားအညိဳ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ေရ - 2cups
ပဲနီဗူးကိုေဖာက္ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးထားေပးကာ ဆား သၾကားအညိဳ
ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္းႏွင့္ ေရထဲ့ကာ ပဲမ်ား ေက်ျပီး
ေရခမ္းသြားတဲ့အထိက်ဳိျပီး ပဲယိုထိုးေပးပါ
မုန္႕လိပ္ျပာအတြက္ ပဲယိုႏွင့္လိပ္ရန္ ဆန္ျပား႐ြက္
ဆန္ျပား႐ြက္ကို ေရေအးႏွင့္ေပ်ာ့သြားတဲ့အထိ မိနစ္၀က္ေလာက္ေရစိမ္ေပးပါ
ေရစိမ္ထားေသာ ဆန္ျပား႐ြက္ကို ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ေပၚတြင္တင္ျပီး ပဲယိုကိုအလယ္တည့္တည့္မွာ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ ပံုေပးပါ
ပဲယိုေပၚသို႕ ေအာက္ဖက္မွစျပီး စျပီးေခါက္တင္ေပးျပီးမွ ေဘးစႏွစ္ဖက္ကို
တစ္ထပ္ခ်င္းေခါက္ေပးပါ ေနာက္ဆံုးမွ က်န္ေနတဲ့ အစကိုအုပ္ေပးျပီး
ပဲယိုကိုထုတ္လိုက္ပါ
မုန္႕လိပ္ျပာေမႊးေမႊးေလးရပါျပီ ႏွမ္းေထာင္း အုန္းသီးမွဳန္႕တို႕ျဖဴးျပီး မိန္ယွက္စြာစားသံုးနိုင္ပါျပီ
Credit : mmlazp.blogs
No comments:
Post a Comment