ႏိုင္ပါတယ္။
ပါဝင္ေသးပစၥည္းမ်ားမွာ၊
၁။ ဂ်ံဳမႈန္႕ (ႏို႕ဆီဗူး တစ္လံုး)
၂။ ေျပာင္းဖူးမူန္႔ အႏု (ႏို႕ဆီဗူး တစ္ဝက္)
၃။ ၾကက္ဥ ( တစ္လံုး)
၄။ ႏြားႏို႕ (ႏို႕ဆီဗူး ႏွစ္ဗူး ခြဲ) လိုလ်င္ ပို/ေလ်ာ့ ႏိုင္သည္။
၅။ သၾကား (လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ငါးဇြန္း (သို႕) စိတ္ႀကိဳက္ျမည္းၿပီး ထည့္ပါ)
၆။ ေဆာ္ဒါ ( လက္ဘက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း)
၇။ ဆား အနည္းငယ္မွ်သာ
ျပဳလုပ္နည္း
ဂ်ံဳမူန္႕ကုိ ႕ႏြားနုိ႔နွင္
လည္းထည္ၿပီး ေသခ်ာ ခေလာက္ပါ။ ေမႊၿပီးေနာက္ အဖံုးအုပ္ထားၿပီး မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ေလာက္ ထားထားပါ။
ထို႕ေနာက္ မကပ္ေသာ ဒယ္ျပား (non-stisk pan) ကို မီးဖိုေပၚတင္ၿပီး မီးေအးေအးႏွင့္အပူ ေပးပါ။ ပူလာလ်င္
ေထာပတ္အနည္ငယ္ထည့္ၿပီး ႏွံ႕စပ္ေအာင္လုပ္ပါ။ ထို႕ေနာက္ မုန္႔
ပ်ားရည္၊ ေခ်ာကလက္အရည္၊ အခ်ိဳေစးတို႕ကိုလည္း ျဖဴးစားႏိုင္ပါတယ္။ ဘာမွမျဖဴးပဲလည္း စားႏိုင္ပါတယ္။
(( ေရာေရာသမေမႊ)) အခ်က္အျပဳတ္ က႑
No comments:
Post a Comment