♡♬ ေရာေရာသမေမႊ ဘေလာ့ဂ္မွ♪♪ ႀကိဳပါဆိုတယ္♪♪ မိတ္ေဆြမ်ား ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ ရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ့ေတာ္မူၾကပါေစ♬♡
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

July 28, 2015

" ဆူရွီ စားပံုစားနည္း "

ဆူရွီကို အေနာက္တိုင္းအစားအစာ ဆန္း၀ွစ္ရွ္လိုမ်ဳိး သေဘာထားႏိုင္ပါတယ္။ သယ္ယူလို႔
လြယ္ကူတယ္၊ အလြယ္တကူ စားသံုးႏိုင္တယ္၊ အဓိကအစားအစာအေနနဲ႔ စားသံုးႏိုင္သလို
အမ်ဳိးအစားစံုလည္း ရႏိုင္ပါတယ္။

သင္က ခုမွ ဆူရွီကို စားၿပီးျမည္းစမ္း ၾကည့္သူဆိုရင္ (သို႔) ဆူရွီစားပံုစားနည္းေတြနဲ႔
သိပ္ၿပီးအကြ်မ္းတ၀င္ မရွိေသးဘူးဆိုရင္ ေအာက္မွာေဖာ္ျပေပးတဲ့ ဆူရွီစားသံုးနည္းေလးကို
ဖတ္ၾကည့္လိုက္ပါ။

ေနာက္တစ္ခါ ဆူရွီသြားစားျဖစ္တဲ့အခါ ခုနည္းလမ္းေလးေတြကို ေပ်ာ္ေပ်ာ္ႀကီး အသံုးခ်လိုက္ေပါ့။


အျပင္ထမင္းပတ္ဆူရွီ 
အျပင္ထမင္းပတ္ဆူရွီ
 
၁။ ဆူရွီတစ္ခုကို တစ္လုတ္တည္းပဲ စားပါ။ ႏွစ္ကိုက္စားမယ္ဆိုလည္း လက္ခံႏိုင္ပါတယ္။ ဒါေပမဲ့
ကိုက္ၿပီးသား ဆူရွီတစ္၀က္ကို ပန္းကန္ထဲ ျပန္မထည့္ပါနဲ႔။ ဆူရွီတစ္ခုကို တူနဲ႔ ေကာက္ယူလိုက္ၿပီ
ဆိုတာနဲ႔ တစ္ခါတည္းနဲ႔ စားႏိုင္သလို တစ္၀က္က်န္ေနေသးရင္လည္း ဆက္စားဖို႔ အဆင္သင့္
တူနဲ႔ ညႇပ္ကိုင္ထားပါ။


အျပင္ေရညႇိပတ္ဆူရွီ 
အျပင္ေရညႇိပတ္ဆူရွီ
 
၂။ ပဲငံျပာရည္အမ်ားႀကီး မစားပါနဲ႔။ ငံျပာရည္ခြက္ထဲ ဆူရွီကို ႏွစ္ၿပီးတို႔တယ္ဆိုတာ အစားအစာ
ျပင္ေပးတဲ့သူကို ေစာ္ကားရာေရာက္ပါတယ္။ အေၾကာင္းကေတာ့ ဆူရွီက အရသာမရွိလို႔
ပဲငံျပာရည္အမ်ားႀကီး တို႔စားရတယ္ဆိုတဲ့ အဓိပၸာယ္သက္ေရာက္လို႔ပါပဲ။ ဒီေတာ့ အနံ႔ေလးရ႐ံု
အနည္းငယ္ေလာက္ပဲ တို႔စားပါ။


အသုပ္ပံုစံဆူရွီ 
 အသုပ္ပံုစံဆူရွီ
 
၃။ Nigirisushi (အသားစိမ္းဆူရွီ) ကို စားေတာ့မယ္ဆိုရင္ ဆူရွီကိုယူလိုက္ၿပီး အေပၚပိုင္း
(အသားတင္ထားတဲ့အပိုင္း)ကို ပဲငံျပာရည္နဲ႔ တို႔ရပါမယ္။ ပါးစပ္ထဲ ထည့္တဲ့ အခါမွာေတာ့
ဖင္ပိုင္း(ထမင္းအပိုင္း)ကို ဦးဆံုးထည့္ပါ။ ဒီလိုဆိုရင္ ဆူရွီထဲက ငါးကို လွ်ာက ေသေသခ်ာခ်ာ
အရသာခံမိေစမွာပါ။ ေနာက္တစ္ခ်က္က ပဲငံျပာရည္က ထမင္းေတြကို အတံုးလိုက္ကေန
ပံုစံပ်က္သြားေစႏိုင္ပါတယ္။



 
၄။ သင္ေနရာယူၿပီးတဲ့အခါ အေရွ႕မွာ လာခ်ေပးတဲ့ ေရစိုအ၀တ္ငယ္ကို အသံုးျပဳပါ။
အစာမစားခင္နဲ႔ စားၿပီးေနာက္ပိုင္းမွာ လက္ေခ်ာင္းေတြကို သန္႔စင္ႏိုင္ဖို႔ ျဖစ္ပါတယ္။ အ၀တ္ကို
အသံုးျပဳၿပီးတဲ့အခါ ေခါက္ၿပီး သူ႔ေနရာမွာ ျပန္ထားပါ။ (ပံုမွန္အားျဖင့္ ျခင္းေတာင္းငယ္ (သို႔)
လင္ပန္းထဲမွာ ထည့္ထားတတ္ပါတယ္) အစားစားေနခ်ိန္မွာလည္း လိုအပ္ရင္ အသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။
အဲဒီအ၀တ္စိုနဲ႔ သင့္မ်က္ႏွာကို သုတ္တယ္ဆိုရင္လည္း ဒါဟာ ယဥ္ေက်းတဲ့အျပဳအမူပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

၅။ သင့္ရဲ႕လက္ေခ်ာင္းေတြကို တူ၊ ဇြန္းအစား အသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။ လူေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားက တူကို
အသံုးျပဳၾကေပမယ့္ ဆူရွီကို ႐ိုးရာဓေလ့အားျဖင့္ လက္နဲ႔ယူစားၾကတာမို႔ ဆိုင္ေတြမွာလည္း
လက္နဲ႔ ယူစားလို႔ရပါတယ္။ မလုပ္သင့္တာကေတာ့ ခက္ရင္းနဲ႔ ဓားကို မေတာင္းမိဖို႔ပါပဲ။ ဆူရွီက
အသားကင္ မဟုတ္ဘူး။ တခ်ဳိ႕ဆုိင္ေတြကေတာ့ ခက္ရင္း၊ ဓားေတာင္းတတ္တဲ့သူေတြကို
စိတ္ေက်နပ္ေစခ်င္တာမို႔ ေတာင္းတဲ့အခါ ခ်ေပးတတ္ပါတယ္။ တခ်ဳိ႕ကေတာ့ ဒီအျပဳအမူကို
နည္းနည္း႐ိုင္းပ်တယ္လို႔ ထင္ေကာင္းထင္ႏိုင္ပါတယ္။

Nigirisushi ကို ပံုမွန္အားျဖင့္ လက္နဲ႔ စားၾကပါတယ္။ သူ႔ကို ဖိသိပ္ထည့္ထားတာ မဟုတ္လို႔
တူနဲ႔ ယူတယ္ဆိုရင္ ပါးစပ္ထဲမေရာက္ခင္မွာ အလိပ္ေျပက်သြားႏိုင္ပါတယ္။

အျပင္မွာ ေရညိႇပတ္ထားတဲ့ ဆူရွီလိပ္ပဲျဖစ္ျဖစ္၊ ေရညိႇကိုအတြင္းဘက္မွာထားၿပီး ထမင္းကို
အျပင္မွာ လိပ္ထားတဲ့ ဆူရွီကိုပဲျဖစ္ျဖစ္ တူနဲ႔ေရာ၊ လက္နဲ႔ပါ ယူစားႏိုင္ပါတယ္။

လိပ္မထားဘဲ ပန္းကန္ထဲမွာ အသုပ္ပံုစံမ်ဳိးျပင္ေပးတဲ့ ဆူရွီပံုစံမ်ဳိး (Chirashizushi) ကိုေတာ့
တူနဲ႔ စားတာ ပိုေကာင္းပါတယ္။ ဆိုင္က ခြင့္ျပဳတယ္ဆိုရင္ေတာ့ ခက္ရင္းနဲ႔လည္း စားႏိုင္ပါတယ္။

wikihow.com



Credit : http://myanmar.mmtimes.com/index.php/timeout/tea-break/14945-2015-06-30-17-20-15.html

No comments:

Subscribe

လာလည္သူမ်ား

free counters