
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ေရႊၾကည္မႈန္႔ ၁ ေပါင္
ေထာပတ္ ၃ဇြန္း( ထမင္စားဇြန္း)
သၾကား ၁/၂ ေပါင္
ႏို႔ ၁ ဖန္ခြက္
ႏို႔ဆီ ၁/၂ ဗူး
ေကာ္ဖီမိတ္ ၁ခြက္ (coffee mate) ႏို႕မႈန္႕လိုပါပဲ
ေရဆူ ခန္႔မွန္း
အုန္းသီး အနည္းငယ္
ဘိန္းေစ့ အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္နည္း
ဒယ္အိုးတည္ျပီး ေထာပတ္( Ghee) ထမင္းစားဇြန္း (၃) ဇြန္းထည့္။ ပူလာရင္ သစ္ၾကားေစ့(မထည့္ရင္ လည္းရပါတယ္။ အိမ္မွာ ပိုေနလို႔ပါ) ကို ေသးေသးေလးေတြ လုပ္ျပီးေၾကာ္ပါတယ္။ နီ၀ါေရာင္ေလး သန္း လာ ရင္ ဆယ္ထား။ က်န္တဲ့ ေထာပတ္ထဲ ေရႊၾကည္မႈန္႔ထည့္ျပီး ေလွာ္ပါတယ္။ ေရႊၾကည္လည္း နီ၀ါေရာင္ ေလး ျဖစ္လာရင္၊ သၾကား၊ ႏို႔ဆီ၊ ႏို႔ ၊ ေကာ္ဖီမိတ္ (Nestle) ထည့္ျပီး ေရာေမႊပါတယ္။ ေရဆူထည့္ျပီး ေမႊ ေပး ေရခန္းသြားရင္ မုန္႔သား ရမရ လက္ေလးနဲ႔ေခ်ၾကည့္။ က်မကေတာ့ ပါစပ္ထဲ ထည့္ျပီး ၾကည့္ပါတယ္ း) သစ္ၾကားေစ့ေတြ ထည့္ေမႊျပီး မုန္႔သား ရလာရင္ ဖုတ္မဲ့ အိုးထဲေထာပတ္သုတ္ျပီး ေရႊၾကည္ေတြေလာင္း ထည့္၊ မုန္႔မ်က္ႏွာျပင္ညီေအာင္ညွိျပီး ဘိန္းေစ့၊
အုန္းသီးဖတ္ေတြ ျဖဴးျပီး အိုဗင္ထဲ မိနစ္ ၂၀ ဖုတ္ပါ။ 350 F ံပါ။
ပံုပါဆႏြင္းမကင္းေမႊးေမႊးေလးရရွိမွာျဖစ္ပါတယ္။

အန္တီတင့္ရဲ႕ ဆႏြင္းမကင္း

ပါ၀င္ပစၥည္း
ဂ်ံဳေရႊၾကည္မႈန္႔၊
ႏြားႏို႔၊
အုန္းႏို႔၊
ၾကက္ဥ၊
ဂီးေထာပတ္၊
သၾကား၊
ဘိန္းေစ့၊
ႏို႔စိမ္း (အစိမ့္ ႏွစ္သက္သူမ်ားအတြက္သာ) တို႔ျဖစ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း
ၾကက္ဥကို ပန္းကန္တစ္ခုတြင္ ခေလာက္ၿပီး ဂ်ံဳေရႊၾကည္မႈန္႔ ႏြားႏို႔၊ အုန္းႏို႔၊ သၾကား ႏို႔စိမ္း တို႔နဲ႔ေရာေမႊပါ။

ေမႊၿပီးလွ်င္ ဂီး ေထာပတ္ကိုထည့္ၿပီး ဆက္ေမႊပါ။


ဒန္အိုးတစ္လံုးတြင္ ေမႊၿပီးမုန္႔ရည္ကိုထည့္ကာ မီးျဖင့္အပူေပးပါ။



ေအာက္ေျခမကပ္ေအာင္ တစ္ခ်က္တစ္ခ်က္ ေမႊေပးပါ (သစ္သားေယာင္းမႏွင့္ သံုးကပိုအဆင္ေျပပါတယ္ မရွိလွ်င္လည္း အဆင္ေျပတာနဲ႔သံုးလို႔ရပါတယ္)
အရည္ပစ္လြန္းလွ်င္ ႏြားႏို႔ထပ္ေရာလိုက္ပါ။
မုန္႔ရည္ ပြက္လာလွ်င္ စဥ္ဆက္မျပတ္ေမႊရပါေတာ့မည္။
အခ်ိန္ ၾကာလာလွ်င္ အနံ႔ေမႊးလာမည္ မရေသးပါ။ဆက္တိုက္ေမႊေပးပါ။
အိုးတြင္ မုန္႔ႏွစ္မ်ား ထြက္လာေသာ ဂီး ေထာပတ္ဆီႏွင့္အတူ လိုက္၍ပတ္ခ်ာလည္လာလွ်င္ ဂီးေထာပတ္သုတ္ထားေသာ မုန္႔ထည့္ဘန္းသို႔ ေလာင္း ထည့္လိုက္ပါ။
မ်က္ႏွာျပင္ညွိေပးၿပီး အေပၚမွ ဘိန္းေစ့ေလးမ်ား ျဖဴးျခင္းျဖင့္ ဆႏြင္းမကင္းတစ္ဘန္းရပါၿပီ။
(မီးေသြးမီးခဲရဲရဲနဲ႔ ဆႏြင္းမကင္းအိုး အေပၚဖက္ကို တင္ၿပီး မီးအံုးေပးရင္ အေရာင္ပိုလွပါတယ္)
Credit : Myanmar Traditional Food
No comments:
Post a Comment