ယေန ့၂၁-ရာစု မွာေတာ့ အြန္လိုင္းမွ ၾကင္ဖက္ရွာၾကသလို၊ ေအာင္သြယ္ေတာ္ ကုမဏီ မ်ားျဖင့္ ခ်ိတ္ဆက္ခါ၊ ခ်ိန္းဆိုေတြ ့ဆံုေနၾကပါျပီ။ သားသမီးရတနာ ပြါးစီးေစရန္အတြက္ လက္ထပ္ မဂၤလာေန ့တြင္ သတို ့သား ဖခင္က၊ သတို ့သမီးကို အနီေရာင္ စြန္ပလြန္သီး ပစ္ေပါက္၍ ခ်ိီးေျမွာက္ရေသာဓေလ့၊ အျပန္အလွန္
သစၥာေစာင့္သိိမႈ ကိုေဖာ္ျပသည့္အေ နျဖင့္ မဂၤလာပြဲတြင္ ဘဲ (သို ့မဟုတ္) ဘဲငန္းအျဖဴ တစ္စံုကိုပါ ခန္း၀င္ပစၥည္းအျဖစ္ ထဲ့သြင္း ေသာဓေလ့၊ သက္ရွည္က်န္းမာေစရန္အတြက္ သတို ့သမီး၏ မဂၤလာ၀တ္စံုခါး စည္း တြင္ ၾကိဳးၾကာ အရုပ္ကေလးျဖင့္ တန္ဆာဆင္ ေသာဓေလ့… စသည္တို ့သည္ ယေန ့ထက္တိုင္ အရိုးစြဲေနေသာယဥ္ေက်းမႈျဖစ္ပါသည္။
ေရွးယခင္က သတို ့သမီး၏ အိမ္ျခံ၀န္း ထဲတြင္ မဂၤလာပြဲ က်င္းပခဲ့ၾကေသာ္လဲ၊ ယေန ့ မ်က္ေမွာက္ကာလမွာေတာ့ ဘုရားေက်ာင္း၊ စားေသာက္ဆိုင္၊ ဟိုတယ္ စသည္ျဖင့္ အဆင္ေျပသလို ဧည့္ခံေနၾကပါျပီ။ ကိုရီးယားရိုးရာအရ မဂၤလာဟင္းလ်ာမ်ားအျဖစ္ “bulgogi” (ေခၚ) အရသာပိုမိုႏူးညံံ့ေအာင္ ဆီ၊ ၀ိုင္၊ အေမႊးအၾကိဳင္တို ့ျဖင့္စိမ္ထားေသာ အမဲသားလႊာကင္ ၊ “galbi” (ေခၚ) အမဲနံရိုးဟင္းလ်ာ၊ “kimchi” (ေခၚ) မုန္လာဥနီ၊ ပင္လယ္စာမ်ား၊ဟင္းခတ္ငရုပ္သီးမႈန္ ့၊ငရုပ္ဆီ တို ့ေရာျပြမ္းေသာ ေဂၚဖီထုပ္ကင္ မ္ခ်ီခ်ဥ္ဖတ္၊ “gimbap” (ေခၚ) ဆန္စီး၊ၾကက္ဥ၊ ဂဏန္းသား၊အစိမ္းေရာင္ဟင္းရြက္၊ မုန္လာဥနီ တို ့ကို အရသာရွိေအာင္ဟင္းခတ္မႈန္ ့အနဲငယ္ထဲ့ကာ တစ္လက္မ အရြယ္ တကိုက္ စာလွီးျဖတ္ထားေသာ ေရညွိထမင္းလိပ္၊ “Mandu” (ေခၚ) အသီးအရြက္ႏွင့္အသား တို ့ေရာျပြမ္းထားေသာ ဖက္ထုတ္ေပါင္း၊ မုေယာစပါးျဖင့္ျပဳလုပ္ထားေသာ ဆန္မုန္ ့..စသည့္ဟင္းလ်ာတို ့ကို အရသာအမ်ိဳးမ်ိဳးေဖ်ာ္စပ္ထားေသာ အခ်ဥ္ရည္ခြက္ အမ်ိဳးစံုတုိ ့ျဖင့္ စားေလ့ရွိၾကျပီး၊ ကင္မ္ခ်ီၾကက္ခ်ဥ္စပ္ဟင္းရည္ (သုိ ့မဟုတ္) doenjang guk (ေခၚ) ပဲငပိဟင္း ရည္ (သို ့မဟုတ္) ပင္လယ္ေက်ာက္ပြင့္ ႏွင့္ဟင္းသီးဟင္းရြက္တို ့ျဖင့္ ျပဳတ္ထားေသာ ငါးပါးနီ ငေျခာက္ဟင္းခ်ိဳ တို ့ျဖင့္ တြဲဖက္ဧည့္ခံေလ့ရွိသည္။ ကိုရီးယားပန္းသစ္ေတာ္သီးကေတာ့ အခ်ိဳပြဲတြင္ မပါမျပီးျဖစ္ပါသည္။
(ေဆာင္းပါးရွင္…ေပါက္ေပါက္္..ေရးသားမွ်ေ၀သည္)
Credit : http://maymaydim.blogspot.co.uk/2014/10/blog-post_65.html?m=0
No comments:
Post a Comment