♡♬ ေရာေရာသမေမႊ ဘေလာ့ဂ္မွ♪♪ ႀကိဳပါဆိုတယ္♪♪ မိတ္ေဆြမ်ား ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ ရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ့ေတာ္မူၾကပါေစ♬♡
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

October 13, 2015

" ငါးၾကင္းေပါင္း "

လိုအပ္ေသာ အရာမ်ား..
ငါးၾကင္း ၅၀သား
စပါးလင္ ၂ပင္
ဂ်င္း လက္ ၁ဆစ္
ဗီနီကာ ၄ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၆မႊာ
ၾကက္သြန္နီ ၄လံုး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၆လံုး
နံနံပင္ အနည္းငယ္
ငံျပာရည္ ။
နႏြင္း ။
ငရုတ္ပုေထာင္း ။
သၾကား(သို႔)အခ်ိ
ဳမႈန္႔ ။
ငါးၾကင္းကိုေရေဆး ေရစစ္ၿပီး ဆား၊ နႏြင္းနယ္ၿပီးႏွပ္ထားပါ။ ၿပီးရင္
pressurecooker ထ
ဲသို႔ စပါးလင္အေပၚပိုင္းကို ျဖတ္စည္းၿပီးေအာက္ကခင္း၍ အေပၚကငါးတင္ပါ။ စပါးလင္ ၁ေခ်ာင္း
ကိုထုထည့္ပါ။ဂ်င္း၂ျပား၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၂မႊာ၊ငံျပာရည္၊ဗီနီကာ၊ေရႏို႔ဆီဘူး၂ဘူးထည့္၍မီးအေနေတာ္ျဖင့္၁နာရီခန္႔ျပဳတ္
ပါ။ ရလၽွင္ အရိုးကိုကိုင္ၾကည့္ၿပ ီးႏူးလၽွင္ရပါၿပီ။ မႏူးေသးလၽွင္ေ ေရထပ္ထည့္၍ တည္ပါ။
ဆီထည့္ပါ။ ၾကက္သြ
န္နီ၃လံုး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ   ၄မႊာ၊ ဂ်င္း ၁ျပား၊ စပါးလင္ပါးပါး၂ျပား၊ ကိုနႏြင္းငရုတ္ပုေထာင္းႏွင့္ ဆီသတ္ပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၄လံုးပါးပါးလွီးထည့္ပါ။ အနည္းငယ္ႏြမ္းသြားလၽွင္ အေအးခံ၍ဆီစစ္ၿပီး blenderထဲ၍ ႀကိတ္ပါ။ (သို႔)ေရ

ထည့္ၿပီး အႏွစ္က်ေအာင္ လုပ္လဲရပါတယ္။ အိုးထဲသို ႔ျပန္ထည့္ၿပီးေရအနည္းငယ္ ထည့္ပါ။ မဆလာ၊ ငံျပာရည္၊ သၾကားအခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ပါ။
ဆီျပန္လာလၽွင္ ငါးထည့္ၿပီးေအာက္မကပ္ရံုေမႊပါ။ ငါးျပဳတ္တုန္းကပိုတဲ့ေရထည့္ပါ။ အရမ္းမေမႊပဲေအာက္မကပ္ရံ 
 ေမႊပါ။ ၾကက္သြန္နီ၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးအကြင္းလွီး၍ထည့္ပါ။ေရခမ္း ဆီျပန္လၽွင္ နံနံပင္အုပ္၍ရပါၿပီရွင္။
 
ရွာလကာရည္ ထည့္ပါ ။ အေရာင္လွခ်င္ရင္ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ထည့္ပါ။ရွာလကာရည္ခမ္း ျပီး ငါး နဲနဲ အရည္ထြက္ျပီး မာသြားရင္ေရျမွဳတ္ ေအာင္ထည့္ ပရက္ရွာကြတ္ကာကိုပိတ္ျပီးတယ္ပါ။ဒါဆိုငါးမေျကေတာ့ပါ။စားေကာင္းျကပါေစ။ျမန္ျမန္လည္းႏူးတယ္။တစ္နာရီေလာကပါပဲ။
မီးညီရင္ေပါ့။

 

No comments:

Subscribe

လာလည္သူမ်ား

free counters