ဟိုတေလာကအိမ္က မိသားစုေတြ ေခ်ာင္းသာသြားတယ္ဆိုကတည္းက ဒီလန္ဒန္မွာကိုယ္က ဂနာတယ္မျငိမ္ခ်င္ေတာ့ဘူး။ က်န္ခဲ႔ရတာက တမ်ိဳး ပုသိမ္ဟာလဝါ၊ ဂဏန္း၊ ပုဇြန္ စားခ်င္တာက တမ်ိဳးနဲ႔ တေယာက္တည္းေတာ္ေတာ္ခံစားလိုက္ရ
ပါတယ္။အေမက ျပန္လာဆိုေတာ့လဲ ပူလြန္းတဲ႔ရာသီမို႔ ကေလးေတြဂ်ီမွာေၾကာက္လို႔ မသြားရဲ။ ဘယ္သူ႕အျပစ္ ေျပာရမွန္း
မသိနဲ႔ တအိမ္လုံးလိုက္မဲမိပါတယ္။ ေနာက္ဆုံးကေလးေတြနဲ႔အတူေနေပးတဲ႔အမက ညီမေလးလုပ္တတ္ေနတာပဲ လုပ္စားေပါ့
တဲ႔ ၊ ဟာလဝါထိုးရမွာလဲ ခပ္ေၾကာက္ေၾကာက္ပါ။ ေတာ္ေတာ္လက္ေညာင္းေအာင္ထိုးရလြန္းလို႔ပါ။ ဒီတခါတာ့အလြယ္နည္းနဲနဲသုံးပါတယ္။ အိသက္က ေရႊျမင္းပ်ံကိုပဲအရမ္းၾကိဳက္လို႔ အဲဒီပုံစံ အရသာမရမျခင္း က်င့္ထားတာ
ပါ။ အဲဒါနဲ႔ ဒီဟာလဝါဆိုတာက က်န္းမာေရးနဲ႔ေတာ္ေတာ္မညီတာပါ။ အဆီအအိမ္႔မ်ိဳးစုံပါ ပါတယ္။ ဒါေပမဲ႔လဲ ဦးရယ္ လူဆို
တာဟာ ခက္တယ္ဆိုသလိုေပါ့ေနာ္ ၾကိဳက္လြန္းလို႔ စားမွာပဲ စားမွာပဲ ငါ့ကိုလာမတားနဲ႔ျဖစ္သြားတာေပါ့ :) (ပုံမွန္က ေကာက္
ညင္းပဲသုံးပါတယ္။ သူငယ္ခ်င္း မႏိုင္ရဲ႔အၾကံေပးခ်က္အရ ဆန္မႈန္႕ေရာၾကည့္တာအရင္ကထက္ ပိုအဆင္ေျပတာေတြ႕
ရပါတယ္)
-ေကာက္ညင္းဆန္မႈန္႕၃ခြက္(ဆန္ခ်ိန္ခြက္)
-ဆန္မႈန္႕၁ခြက္
-အုန္းႏို႔၂ဗူး
-ၾကံသကာ ၃၀ ဂရမ္ (ဂရမ္မသိရင္ ၾကံသကာရည္က်ဲေဖ်ာ္ဟင္းခ်က္ဇြန္း၃ဇြန္း)
-သၾကား ၄ဇြန္း(ဟင္းခ်က္ဇြန္း)
-ေထာပတ္ ၃ဇြန္း(ဟင္းခ်က္ဇြန္း)
-ဆီ၂ ဇြန္း(ဟင္းခ်က္ဇြန္း)
-ဆား ၁ဇြန္း(စားပြဲတင္)
-ဘိန္းေစ့
ေကာက္ညင္းနဲ႔ဆန္မႈန္႕ကိုေရာကာေရေဖ်ာ္လိုက္ပါ။ ျပီရင္ ဆားေရာပါ။
မိနစ္ ၃၀ – ၄၀ ၾကားက်ိဳရင္းမွမုန္႕က်ိဳေရနီလာရင္ ဘိန္းေစ့မ်ားေလာင္းထဲ႔ကာဆီ၊ ေထာပတ္ေရာကာေမႊပါ။ အဆက္
မျပတ္ေမႊပါ။
ဆီျပန္ကာပ်စ္ခဲလာရင္ ဟာလဝါရပါျပီ။
မုန္႕ဘန္းထဲ ထဲ႔အေအးခံထားပါ။
ဒီေန႕ညအေအးခံရင္ ေနာက္တရက္မနက္မွာ အေနေတာ္ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ ပုသိမ္ဟာလဝါ ကိုစားသုံးလို႔ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment