၁။ရွာလကာရည္
ထမင္းခ်က္ရာတြင္ရွာလကာရည္တစ္စက္၊ႏွစ္စက္ထည့္ေပးရံုျဖင့္ထမင္းရဲ႕အန႔ံအရသာကိုပိုၿပီးထင္ေပၚေမႊးပ်ံ႕ေစႏိုင္မယ့္အျပင္ရာသီဥတုအလြန္ပူျပင္းၿပီးထမင္းသိုးျခင္းကိုကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။(ရွာလကာရည္နံ႔လံုး၀မထြက္ပါ)
၂။ဘီယာ
ဆန္ေဟာင္းမ်ားအထားၾကာသြားၿပီးခ်က္ျပဳတ္ရာမွာအန႔ံအရသာက ဆန္သစ္ေလာက္ မေကာင္းတဲ့အခ်ိန္မွာစိတ္မပူပါနဲ႔ဆန္အေဟာင္းကိုခ်က္ခ်ိန္မွာဘီယာအနည္းငယ္သာ ထည့္လိုက္ပါေပၚဆန္းေမႊးပမာေမႊးပ်ံ႕တဲ့ထမင္းကိုရရွိေစမွာျဖစ္ပါတယ္။
၃။ေျမပဲဆီ
ထမင္းခ်က္ရာမွာဆားအနည္းငယ္နဲ႕ေျမပဲဆီအနည္းငယ္ထည့္ေပးပါကာေရာၿပီးေမႊေပးပါကဆန္ဖြာျခင္းမရွိပဲခံတြင္းကိုေတြ႔ေစမွာျဖစ္ပါတယ္။
၄။ဆား
လက္က်န္ထမင္္းကိုျပန္ေႏြးရာတြင္ဆားအနည္းငယ္ထည့္ေပးျခင္းအားျဖင့္အနံ႔ဆိုးမ်ားကိုေပ်ာက္ေစသည့္အျပင္ခံတြင္းတြင္လည္းႏူးညံ႔ေနေစမွာေသခ်ာပါတယ္။
၆။ဆန္အရက္၊အရက္ျဖဴ
ထမင္းေၾကာ္ရာတြင္ ထမင္းတြင္အရက္သံုး၊ေလးစက္အနည္းငယ္ ထည့္ကာေၾကာ္ေပးပါက နတ္သဒၶါပမာထမင္းအရသာကိုရေစႏိုင္ပါတယ္။ အကယ္၍ထမင္းက်က္တ၀က္မက်က္တဝက္ျဖစ္ေနတဲ့အေျခအေနမ်ိဳးနဲ႔ၾကံဳပါကဇြန္း၂ဇြန္းစာဆန္အရက္ကိုထည့္ၿပီးေႏြးေပးျခင္းနဲ႔ထမင္းကိုလံုး၀က်က္ေစႏိုင္ပါတယ္။
၇။ေရက်က္ေအး
ထမင္းခ်က္ခ်ိန္မွာေရက်က္ေအးနဲ႔ခ်က္ပါကဆန္မွာပါ၀င္တဲ့ဗီတာမင္ B1 ဓာတ္ကို အျပည့္အ၀ရရွိေစမွာျဖစ္ပါတယ္။
၈။ၾကက္သြန္ၿမိတ္
ထမင္းတူးသြားပါကထမင္းၾကားမွာၾကက္သြန္ၿမိတ္တစ္ပင္ကိုထည့္ၿပီးခဏအဖံုးအုပ္ထားေပးပါကတူးန႔ံမ်ားကိုယူပစ္လိုက္သလိုေျပာက္ကင္းသြားမွာျဖစ္ပါတယ္။
၉။လက္ဖက္
ေရေႏြးၾကမ္းကိုထမင္းခ်က္ရာမွာထည့္ၿပီးသာမာန္အတိုင္းထမင္းခ်က္ပါကရရွိလာတဲ့ထမင္းကအနံ႔အရသာကိုျပည့္စံုရံုသာမကအာဟာရလည္းအလြန္ျဖစ္ေစပါတယ္။
၁၀။သံလြင္ဆီ
ထမင္းခ်က္ရာတြင္သံလြင္ဆီအနည္းငယ္ထည့္ေပးပါကဆန္ထဲရွိသၾကားဓာတ္တိုးျမႇင့္မႈကို ထိန္းခ်ဳပ္ႏိုင္တဲ့အျပင္အစာအိမ္ကိုလည္းဥပဒ္မျဖစ္ေစႏိုင္ပါဘူး။ဆီးခ်ိဳသမားမ်ားအတြက္လည္းသင့္ေလွ်ာ္ပါတယ္။
Credit - Original Uploader
No comments:
Post a Comment