မွည့္ပီး၀ါေတာက္ေနေသာငုက္ေပ်ာသီးေပၚတြင္ပါရိွေသာ အမဲေရာင္အစက္ေလးသည္ TNF
(Tumor Necrosis Factor ) ဆိုေသာပစၥည္းထုတ္လုပ္ေပးပါသည္။ ၎ပစၥည္းသည္
ပံုမုန္မဟုတ္ေသာဆဲလ္မ်ားကို တိုက္ထုတ္ေပးႏိုင္စြင္းရိွပါသည္။
အစက္ေလး၏အေရာင္ကနက္ေလ ၎၏ခုခံမႈ႔စြမ္းရည္ကျမင့္မားေလျဖစ္ပါသည္။
ဒါေၾကာင့္ငုက္ေပ်ာသီးစားရာတြင္ အသီးကမွည့္ေလ
ကင္ဆာေရာဂါကာကြယ္ႏိုင္မႈ႔ကျမင့္မားေလျဖစ္ပါသည္။
နည္းစနစ္က်က်ေတြးေခၚ
Credit : http://www.lwinpyin.com/2016/01/blog-post_26.html#more
No comments:
Post a Comment