ေလးပါ။
ခ်က္ရတာလည္း ၿမန္ဆန္ၿပီးလြယ္ကူၿပီး ေတာ္ေတာ္ မ်ားမ်ား ခ်က္တတ္မယ္ ထင္ပါတယ္ေနာ္။
ကြ်န္မကေတာ့ ကုန္းေဘာင္ၾကီးေၾကာ္မွာ အဓိက အက်ဆံုးက ငရုပ္သီးေတာင္႔ေၾကာ္လုိ႔ထင္ပါတယ္။
အဲဒီအနံ႔က ကုန္းေဘာင္ၾကီးကို ပိုၿပီး အရသာရွိေစတယ္လုိ႔ထင္တာပါပဲ (ဒါက ကြ်န္မရဲ႔ အထင္သက္
သက္ပါေနာ္ :D )
ခ်က္နည္းေလး ၾကည္႔ၾကရေအာင္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္ရင္ပံု တစ္ခု ( ဆား၊ အခ်ဳိမွဳန္႔၊ ပဲငံပ်ာရည္ အေနာက္အနည္းငယ္ႏွင့္ ၁၀ မိနစ္ခန္႔ႏွပ္ထားပါ )
ၾကက္သြန္မိတ္ ၁ ပင္ (လက္တစ္ဆစ္ခန္႔လွီးထားပါ)
မုန္လာဥနီ တစ္၀က္ (ေသးေသးလွီးထားပါ)
ၾကက္သြန္နီ (ေလးစိတ္စိတ္ထားပါ)
ခ်င္း အနည္းငယ္ (ဓါးၿပားရိုက္ထားပါ)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၂ မႊာ (ခပ္ရွည္ရွည္ေလး လွီးထားပါ)
ခ်က္နည္း
ဆီစားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္းခန္႔ကို အပူေပးၿပီး ငရုပ္သီးထည္႔ေၾကာ္ၿပီး ၂ မိနစ္ခန္႔ၾကာလွ်င္ဆယ္ထားလုိက္ပါ။
ထုိဆီကုိပဲသံဳးကာ ၾကက္သားမ်ားကို ထည္႔ၿပီး အေပၚယံတင္းလာေအာင္ ၃မိနစ္ခန္႔ေၾကာ္ၿပီး ဖယ္ထား လုိက္ပါ
ထို႔ေနာက္ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ခ်င္းကို အရင္ထည္႔ေၾကာ္ပါ။
အနံ႔ေမႊးလာတာနဲ႔ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္မိတ္ အၿဖဴအရင္းနဲ႔ မုန္လာဥနီမ်ားထည္႔ေၾကာ္ပါ။
ဆားအနည္းငယ္ၿဖဴးေပးပါ။
မီးၿပင္းၿပင္းနဲ႔ေၾကာ္ၿပီး ၂ မိနစ္ခန္႔ၾကာလွ်င္ ၾကက္သားမ်ားကို ၿပန္ထည္႔ေပးပါ။
ခရုဆီစားပြဲဇြန္း တစ္ဇြန္းနဲ႔ ပဲငံပ်ာရည္ အၾကည္စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း (ကြ်န္မသံုးတဲ႔ ပဲငံပ်ာရည္က ဆားေပါ႔ေသာ အမ်ိဳးအစားပါ) ကိုထည္႔ေမႊပါ။
ေနာက္ဆံုးမွ ငရုပ္သီးေတာင္႔၊ ၾကက္သြန္မိတ္အစိမ္းေရာင္ပိုင္း နဲ႔ ငရုပ္ေကာင္းအနည္းငယ္ကို ထည္႔ေမႊေပးၿပီး ၁ ၂ မိနစ္ေလာက္ၾကာရင္ မီးပိတ္ၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ
ၾကက္ဥ ထမင္းေၾကာ္ေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္လြန္းတာေၾကာင္႔ အမ်ားၾကီး စားၿဖစ္သြားပါတယ္။
EVY's Kitchen မွကူးယူမွ်ေဝသည္။
No comments:
Post a Comment