-
(၂) ဒန္႔သလြန္႐ြက္အစိမ္းကိုေထာင္းအရည္ညႇစ္ဆားအနည္းငယ္ ခပ္၍တိုက္လွ်င္ေခ်ာင္းဆိုး။ ကိုယ္ပူ အဖ်ားေရာဂါသက္
သာေစသည္။
-
(၃) ဒန္႔သလြန္႐ြက္သတၲဳရည္ကိုမ်က္စဥ္းခပ္ေပးလွ်င္ေခါင္းႀကီးကိုက္ေရာဂါသက္သာေစသည္။
-
(၄) ဒန္႔သလြန္သီးမီးဖုတ္ အတြင္းမွအေစ့ႏွင့္အသားကိုျခစ္ယူၿပီး ၾကက္ဥႏွင့္ေရာေၾကာ္စားေသာ္ေသြးဝမ္း။ လိပ္ေခါင္းေသြး
က်ေရာဂါသက္သာေစသည္။
-
(၅) ဒန္႔သလြန္သီးအရင့္ကိုေနေျခာက္လွန္းအေစ့ေျခာက္ကိုဖန္ပုလင္းျဖင့္သိမ္းထားပါ။
-
ေသြးတိုးလွ်င္ႏွစ္ေစ့။သံုးေစ့ဝါးစားပါ။ေရအဝေသာက္ပါနာရီဝက္ အတြင္းေသြးတိုးက်ပါသည္။
-
ႏွလုံးေသြးေၾကာက်ဥ္းေရာဂါရွိလွ်င္အေစ့ေျခာက္ကိုအမွဳန္႔ေထာင္းၿပီးပ်ားရည္ႏွင့္ေတ။ေန႔စဥ္ဟင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္းခန္႔စားပါ။
-
ရင္ၾကပ္။ေသြးတိုး။ႏွလံုးေမာေရာဂါရွိလွ်င္ ဒန္႔သလြန္သီးအေစ့ေျခာက္အမႈန္႔ႏွင့္ ခ်င္းေျခာက္မွဳန္႔ဆတူေရာ
စပ္။ေရေႏြးႏွင့္ေသာက္ပါ။
-
ဒန္႔သလြန္သီးအေစ့ေျခာက္ကိုေနလွန္းၿပီး သိမ္းထားလွ်င္ႏွစ္ၾကာသည္အထိအာနိသင္မပ်က္စီးပါ။
===========
ၾကည္လြင္ျမင့္(မုျဒာ)
Credit : http://www.searchmyanmar.com/#content-54049
No comments:
Post a Comment