ဒိန္ခ်ဥ္လုပ္နည္းကိုအေတာ္မ်ားမ်ားသိၿပီးသားျဖစ္မွာပါ။
မ်ားေသာအားျဖင့္ေတာ့ႏြားႏို႔ထဲဒိန္ခ်ဥ္အနည္းငယ္ေရာထည့္ရင္ဒိန္ခ်ဥ္ျဖစ္ၿပီေပါ့ေနာ္။
ခုေျပာျပခ်င္တာကထည့္စရာဒိန္ခ်ဥ္မ႐ွိရင္ဘယ္လိုစၿပီးလုပ္ရတယ္ဆိုတာေလးေျပာျပေပးပါမယ္။
(၁)အိုးသစ္တစ္လံုးကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးေျခာက္ေအာင္ထားပါ။
(၂)ေျခာက္ေနေသာအိုးထည္းသို႔ႏြားႏို႔အနည္းငယ္(က်ိဳျပီးသားအေအးသို႔ေႏြးေႏြး)စားပြဲတင္၃ဇြန္းခန့္ကို ထည့္ၿပီးအဖံုးဖံုးကာေနပူတြင္ေန႔တပိုင္းခန္႔ထားပါ။အတြင္းပိုင္းမွႏို႔ေလးမ်ားခဲၿပီးဒိန္ခ်ဥ္န႔ံထြက္လာလ်ွင္ ဒိန္ခ်ဥ္ျပဳလုပ္ရန္အဆင္သင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
(၃)အိုးသန္႔သန္႔တစ္ခုတြင္ဒိန္ခ်ဥ္ျပဳလုပ္မည့္ႏြားႏို႔ကိုထည့္ၿပီးဆူပြက္ေအာင္ဆယ္မိနစ္ခန္႔တည္ေပးပါ။
(၄)ဆူပြက္ၿပီးေသာႏို႔ကိုၾကက္သီးေႏြးအေနထားထိအေအးခံထားပါ။
(၅)လိုအပ္ေသာအေႏြးအေနထားေရာက္ပါကဒိန္ခ်ဥ္အလ်င္အသင့္ျပဳ လုပ္ထားၿပီးေသာအိုးထည္းသို႔အနည္းငယ္ထည့္ကာေအာက္ေျခမွဒိန္ခ်ဥ္ခဲေလးမ်ားကိုေၾကေအာင္ေျခေပးပါ။
(၆)ၿပီးလ်ွင္ဒိန္ခ်ဥ္အိုးတည္ထားမည့္ေနရာတြင္ထားၿပီးက်န္ႏြားႏို႔ကိုေလာင္းထည့္ကာသမေအာင္ တခ်က္ေမြေပးၿပီးအဖံုးလံုေအာင္ပိတ္ထားပါ။ အိုးကိုေေရြ႔ခ်င္းျပဳခ်င္းမျပဳရ။ႏို႔ကြဲတတ္ပါတယ္။
(၇)အခန္း၏ပူေႏြးေသာေနရာျဖစ္ပါက၆နာရီခန္႔တြင္ဒိန္ခ်ဥ္ကိုစတင္သံုးေဆာင္ႏိုင္မွာျဖစ္ပါတယ္။ အခ်ိန္ပိုထားပါကအခ်ဥ္အရသာပိုျပင္းလာမွာျဖစ္ၿပီးလိုအပ္ေသာအေနထားရပါကေရခဲေသတၱာတြင္ေျပာင္းၿပီး သိမ္းဆည္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါႁပီ။
**ကုန္ခါနည္းလ်ွင္ဒိန္ခ်ဥ္လက္က်န္ခ်န္ထားၿပီးဆင့္ပြားျပဳလုပ္သြားႏိုင္ပါၿပီ။ေျမအိုးကိုအသံုးျပဳျခင္းက ပိုအဆင္ေျပပါတယ္။
Credit - Sofia Food Paradise
Credit : http://taunzalat.blogspot.co.uk/2015/03/blog-post_58.html
No comments:
Post a Comment