ေဆးလက္ဖက္ ၾကက္ဥျပဳတ္ နွင္႔ ခရုဆီ
အစာေျပ လုပ္စားနုိင္ဖုိ႔ ေဆးလက္ဖက္ ၾကက္ဥျပဳတ္နွင္႔ ခရုဆီေလးပါ။
ဒီခ်က္နည္းေလးက ေတာင္ပိုင္းတရုတ္ျပည္နယ္က ခ်က္နည္းပါ။ အရင္ဆံုး ၾကက္ဥကုိ
အက်က္္ျပဳတ္ျပီမွ အခြံကို ေျချပီ လက္ဖက္ေျခာက္၊ တရုတ္အေမႊးအၾကိဳင္ေတြနဲ႔
ေရာျပဳတ္ရတာပါ။ လက္ဖက္ရည္နံ႔ေလးနဲ႔ အရသာက ခရုဆီေၾကာင္႔
ခ်ဳိစိမ္႔စိမ္႔ေလးပါ။ အပူ၊ အေအး နွစ္မ်ဳိးလံုး စားလုိ႔ေကာင္းပါတယ္။ အိမ္ေထာင္
ရွင္ အမ်ိဳးသားေတြလည္း အားအင္ေတြျပည့္ဝၿပီး ညဘက္အလုပ္ဆင္းရတာလည္း လြယ္တာမုိ႔၊ ခုပဲ လုပ္ၾကည္႔ရေအာင္.... Reparation time: 15 mins၊ Cooking time: 1hr
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ျပဳလုပ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဒယ္အုိးထဲ ၾကက္ဥမ်ား ထည္႔ျပီ က်က္သည္အထိ ၅-၈မိနစ္ခန္႔ တည္ထားေပးပါ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ဥ – ၈-၁၀လံုး
- Lipton tea လက္ဖက္ေျခာက္ထုပ္ – ၂ထုပ္ (သို႔) လက္ဖက္ရည္ေျခာက္အမဲ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- Five-spices powder – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္ (တရုတ္ဟင္းခတ္ အေမႊးအၾကိဳင္ City Martတြင္ ၀ယ္ယူနုိင္သည္)
- ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
- ပဲငံျပာရည္(အေနာက္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- ဂ်င္း – ၃ျပား
- နတ္နတ္ပြင္႔ – ၂ပြင့္
- ၾကက္သြန္ျမိတ္ – တစ္စည္း၀က္ (ခ်ည္းထားပါ)
ျပဳလုပ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဒယ္အုိးထဲ ၾကက္ဥမ်ား ထည္႔ျပီ က်က္သည္အထိ ၅-၈မိနစ္ခန္႔ တည္ထားေပးပါ။
၂။ ၾကက္ဥမ်ား က်က္သြားလွ်င္ ေခတၱအေအးခံျပီ ပံုတြင္ ပါသည္႔အတုိင္း ဇြန္းျဖင္႔ ေခါက္ကာ ၾကက္ဥခြံမ်ားကို ေျခေပးပါ။
၃။ ထုိ႔နည္းအတုိင္း က်န္ၾကက္ဥခြံမ်ားကို ေျခေပးပါ။ ျပီလွ်င္ ဒယ္အုိးထဲ
(ၾကက္ဥ၊ Lipton tea၊ တရုတ္ဟင္းခတ္၊ ပဲငံျပာရည္၊ သၾကား၊ ဆား၊ ဂ်င္း၊
နတ္နတ္ပြင္႔၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္) တုိ႔ကို ထည္႔ေပးပါ။
၄။ ျပီေနာက္ ဒယ္အုိးထဲ ေရ(၁လီတာ) ထည္႔ျပီ မီးနည္းနည္းျဖင္႔ ၁နာရီတည္ထားေပးပါ။
မွတ္ခ်က္ ။ ။ ၁နာရီတည္ထားျပီလွ်င္ အခ်ိန္ရလွ်င္ ခ်က္ခ်င္း မဆယ္ေသးပဲ၊ လက္ဖက္ေျခာက္ရည္ထဲ စိမ္ထားပါက ပိုမုိေကာင္းမြန္သည္။
မွတ္ခ်က္ ။ ။ ၁နာရီတည္ထားျပီလွ်င္ အခ်ိန္ရလွ်င္ ခ်က္ခ်င္း မဆယ္ေသးပဲ၊ လက္ဖက္ေျခာက္ရည္ထဲ စိမ္ထားပါက ပိုမုိေကာင္းမြန္သည္။
၅။ ၾကက္ဥမ်ားကို ေခတၱအေအးခံျပီ အခြံခြာေပးျပီ ဓားျဖင္႔ ၄ျခမ္းျခမ္းေပးပါ။
၆။ ျပီလွ်င္ အေပၚမွ ခရုဆီမ်ား၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလးမ်ားျဖဴးကာ အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…
၆။ ျပီလွ်င္ အေပၚမွ ခရုဆီမ်ား၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလးမ်ားျဖဴးကာ အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…
((အဲ...မေလးရွားမွာေနရင္ေတာ့ ေတာင္ကတ္အလီ Tongkat Ali အမႈန္႕ေလး ျဖဴးစားေပါ့ ကိုကိုတို႕ေရ..))
Yaw Yaw Thama Mwe
No comments:
Post a Comment