♡♬ ေရာေရာသမေမႊ ဘေလာ့ဂ္မွ♪♪ ႀကိဳပါဆိုတယ္♪♪ မိတ္ေဆြမ်ား ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ ရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ့ေတာ္မူၾကပါေစ♬♡
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

September 27, 2015

" ဒီတနဂၤေႏြေန႕မွာ လုလုရဲ႕ ၾကက္သားဆီျပန္ (မြန္ရိုးရာခ်က္) ေလး ခ်က္စားၾကည့္ၾကရေအာင္လားဟင္ "

အားလံုးမဂၤလာပါရွင္။ ျပီးခဲ့တဲ့တစ္ပတ္က ကၽြန္မ အလုပ္ကိစၥနဲ႕ ခရီးသြားတာရယ္၊ ျပန္ေရာက္ျပီးေတာ့လည္း အလုပ္မ်ားေန
တာရယ္ေၾကာင့္မုိ႕ ဟင္းအသစ္မခ်က္ျဖစ္ခဲ့ပါဘူးေနာ္။ဒီေန႕ေတာ့ ကၽြန္မရဲ႕ေမာင္ႏွမေတြကုိ ၾကက္သားဆီျပန္ (မြန္ခ်က္)ေလး ခ်က္ေကၽြးပါရေစေနာ္။

ၾကက္သားဆီျပန္အတြက္ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့

 
  1. ျမန္မာၾကက္တစ္ေကာင္
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴ
  3. ၾကက္သြန္နီ
  4. စပါးလင္
  5. ခ်င္း
  6. ငရုတ္သီး အပုပြေတာင့္
  7. ဆား
  8. သၾကား
  9. ငါးပိစိမ္းစား (မၾကိဳက္ရင္ မထည့္ပါနဲ႕)
  10. ဟင္းခတ္မႈန္႕
  11. နႏြင္းမႈန္႕
  12. ဆီအနည္းငယ္တုိ႕ပါေနာ္။

ၾကက္သားကုိ သန္႕စင္ေအာင္ ေဆးေၾကာျပီး အတံုးကုိ ခပ္လတ္လတ္ မၾကီးမေသးေလးျဖစ္ေအာင္ တံုးပါ။ ခ်င္းနဲ႕ စပါးလင္ကုိ အခြံႏႊာ၊ ေရေဆး၊ ပါးပါးလွီးျပီး ညက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ။ ဇလံုတစ္လံုးယူ ၾကက္သားထည့္၊ နႏြင္းမႈန္႕၊ ဆား၊ သၾကားနဲ႕ ေထာင္းထားတဲ့ ခ်င္းနဲ႕ စပါးလင္တုိ႕ကုိ ထည့္ျပီး ႏွံ႕ေအာင္ နယ္ပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီတုိ႕ကုိလည္း အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ဖယ္ေပးထားပါ။ ငရုတ္သီးအပြေတာင့္ကုိ အညွာေျခြ၊

အေစ့ထုတ္ျပီး ေရေႏြးပူပူနဲ႕ ေလာင္းခ်ျပီး ေဆးပစ္လုိက္ျပီးမွ ေနာက္တစ္ေရ အသစ္လဲျပီး ငရုတ္သီး ကုိ စိမ္ေပးပါ။ ျပီးရင္ ငရုတ္ဆံုထဲကုိ ငရုတ္သီးေတြ ညက္ေအာင္ေထာင္းျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီတုိ႕ကုိ ေထာင္းေပးပါ။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိေတာ့မွ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္၊ ဆီထည့္၊ ဆီပူလာျပီဆုိရင္ နႏြင္းမႈန္႕ေလး ထည့္ျပီး ေထာင္းထားတဲ့ ငရုတ္သီး ၾကက္သြန္တုိ႕ကုိ ဆီသတ္ေပးပါ။ မီးအပူခ်ိန္ကုိ အသင့္အတင့္ပဲ ထားပါ။ ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာျပီဆုိရင္ ငါးပိစိမ္းစားကုိ ေရေလးနဲ႕ေဖ်ာ္ထည့္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ထည့္ျပီး ထပ္ေမႊပါ။ တစ္လက္စတည္း နယ္ထားတဲ့ ၾကက္သားေတြကုိထည့္ျပီး ဆီသတ္ႏွစ္နဲ႕ ၾကက္သားေတြကုိ သမေအာင္ ေမႊျပီး ၾကက္သားထဲက ထြက္လာမယ့္ေရနဲ႕ပဲ ဟင္းအုိးအဖံုးအုပ္တည္ျပီး ပထမတစ္ရည္ ခမ္းပါေစ။
ဟင္းအုိးဖ်စ္ဖ်စ္ျမည္လာျပီဆုိရင္ေတာ့ ငရုတ္ဆံုေဆးေရေလး ထပ္ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ။ ဆံုေဆးေရခမ္းျပီဆုိရင္ေတာ့ ၾကက္သားႏူးေအာင္ အရသာေတြ၀င္ေအာင္ မီးခပ္ေႏြးေႏြးနဲ႕ အနည္းဆံုး ၁၀ မိနစ္ေလာက္ တည္ေပးပါ။ ဟင္းအုိးအဖံုးကုိ ဖြင့္၊ အေပါ့အငံကုိျမည္းျပီး လုိတဲ့အရသာေတြ ထပ္ျဖည့္ပါ။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ စပါးလင္နံ႕သင္းသင္းေလးနဲ႕ ၾကက္သားဆီျပန္ဟင္းေလး ရပါျပီေနာ္။


Credit : http://lulucooking.blogspot.co.uk/2008/10/blog-post.html

No comments:

Subscribe

လာလည္သူမ်ား

free counters