ျပဳလုပ္နည္းကေတာ႔ ရိုးရွင္းလြယ္ကူပါတယ္။ အခ်ိဳ႕ျပဳတ္ၿပီးမွ လုပ္တဲ႔နည္းေတြ ရွိေပမဲ႔ ဒီနည္းလမ္းကလြယ္လို႔ေဖၚျပ လိုက္ပါ
တယ္။
ဖရဲသီး အတြင္းသား အနီေရာင္ကုိ လွီးၿပီးလို႔ က်န္ခဲ႔ေသာ အခြံမွ အစိမ္းေရာင္ အခြံကုိ သင္ပစ္လိုက္ပါ။ ယင္းအစိမ္းေရာင္ အခြံနွင္႔ အနီသားၾကားမွ အျဖဴေရာင္ အသားကုိ အသံုးျပဳပါမယ္။
ထိုအျဖဴေရာင္ အသားတို႔ကုိ ေလးေထာင္႔တံုး သို႔မဟုတ္ အေခ်ာင္းလိုမ်ိဳး ၾကိဳက္သလို လွီးျဖတ္ပါ။ အနည္းဆံုး ၃ေပါင္ ၄ေပါင္ခန္႔ လွီးပါ။
ၿပီးရင္ ထည္႔မဲ႔ပုလင္းကုိ ခ်င္႔ခ်ိန္၍ ေရႏွင္႔ Vinegar (ရွာလကာ) ကုိ (၁း၁) ျဖစ္ေအာင္ ယူၿပီး ဇလံုတခုအတြင္း သမေအာင္ေမြပါ။
ဗီနီဂါကုိ ဆူပါမတ္ကတ္က နိုင္ငံျခားျဖစ္မ်ားကုိသာ သံုးပါ။
Rice Wine Vinegar ရနုိင္လွ်င္ ပိုေကာင္းသည္။
ဆားအနည္းငယ္နွင္႔ ဗီနီဂါ၏ စူးရွေသာ အရသာကုိ အုပ္မိေစရန္ သၾကားအနည္းငယ္ ထပ္ထည္႔ပါ။
ထို႔ေနာက္ ေလလံုေသာ ဖန္ပုလင္းထဲတြင္ အတူေရာထည္႔ၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲတြင္ ၄၈နာရီထားၿပီးေနာက္ စားသံုးနိုင္ပါၿပီ။ ဤနည္းျဖင္႔ ျပဳလုပ္ထားေသာ ဖရဲသီးခြံ သနပ္ကုိ တလထိ ေရခဲေသတၱာထဲတြင္ ထည္႔၍ သိမ္းဆည္းစားေသာက္နိုင္သည္။
ဒီနည္းကေတာ႔ မူလ အရသာမပ်က္ ျပဳလုပ္နည္းျဖစ္ၿပီး မိမိအၾကိဳက္ အရသာတို႔ကို ရရွိနိုင္ရန္ ေအာက္ပါ ပစၥည္းတုိ႔ကုိလဲ ေျပာင္းလဲ ေပါင္းစပ္အသံုးျပဳနုိင္ပါသည္။
သစ္သီးအရည္၊ Sprite ၊ Ginger Ale ၊ ဖရဲသီးအရည္၊ သခြားရည္၊ ဝိုင္၊ ဆာေက(ဂ်ပန္အရက္) ၊ ႏွင္႔ တကီလာ (မကၠဆီကုိအရက္) တို႔အနက္မွာ တမ်ိဳးမ်ိဳးကုိ ေသာ္လည္းေကာင္း ယင္းတို႔ အနည္းငယ္စီေပါင္းစပ္ ထားေသာ အရည္ကုိ မူလျပင္ဆင္ထားသည္႔ အရည္အနည္းငယ္နွင္႔ ေရာစပ္ကာ သနပ္ျပဳလုပ္နိုင္ပါတယ္။
ဗီနီဂါ အရည္အစားကုိ သံပုရာ၊ သံပရိုႏွင္႔ ေရွာက္ရည္တို႔ကုိ အသံုးျပဳျခင္းေသာ္ လည္းေကာင္း ေရာစပ္ၿပီးေသာ္ လည္းေကာင္း အသံုးျပဳနိုင္သည္။
သၾကားအစား ပ်ားရည္၊ သၾကားညိဳတို႔ုကို ေျပာင္းလဲသံုးစြဲနိုင္သည္။
အစပ္ၾကိဳက္သူမ်ားအေနႏွင္႔ ေလးညွင္းပြင္႔၊ ငရုတ္သီး၊ ငရုတ္ေကာင္း အျဖဴ၊ အနက္၊ သစ္ၾကံပုိးေခါက္ ႏွင္႔ စမုန္စပါး စသည္တို႔ကုိ ႏွစ္သက္ရာ အရသာေပၚမူတည္၍ ထည္႔သြင္း အသံုးျပဳနိုင္သည္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ပင္စိမ္း၊ စမုန္နက္ႏွင္႔ လိေမၼာ္သီး အခြံတို႔ကုိလည္း ႏွစ္သက္လွ်င္ ထည္႔သြင္းနိုင္သည္။
ခ်ိဳခ်ဥ္အရာသာရွိတဲ႔ ဖရဲသီး သနပ္ကို အလြယ္တကူ ျပဳလုပ္ စားေသာက္နိုင္ရန္ တင္ျပလိုက္ရပါတယ္။
ဓါတ္ပံုမ်ား : ေရာေရာသမေမႊ
Credit : Winn Hlaing Oo
No comments:
Post a Comment