ဘာလဲ ဆိုေတာ့ ကိုယ္တိုင္လုပ္တဲ့ မုန္လာခ်ဥ္ကို ထမင္းစားတိုင္း ထဲ့စားရမွာပါ။
ကိုယ္တိုင္လုပ္မုန္လာခ်ဥ္မွသာလွ်င္ တာရွည္ခံေဆးကင္းတယ္။ လတ္ဆတ္တယ္။ သန္႔ရွင္းတယ္။
ဒါေၾကာင့္ မုန္ညင္းခ်ဥ္ မုန္လာခ်ဥ္ လုပ္နည္း ကို တင္ျပအပ္ပါသည္။
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား-
- မုန္ညင္းစိမ္း ထြားထြား...........၅ ပင္၊
- ထမင္းရည္ ..........................မတ္ခြက္ႏွင့္ ၃-ခြက္ခန္႔၊
- ဆား...................................လက္တဆုပ္ခန္႔၊
- နႏြင္း..................................အနည္းငယ္၊
မုန္ညင္းစိမ္းမ်ားကို အျမစ္ျဖတ္၊ ေရေဆးျပီး တေန႔မွ် အရိပ္ထဲ၌ လွန္းထား၊ ေန႔လယ္ေလာက္မွာ အရြက္မ်ား ႏြမ္းလာလွ်င္ အခ်ဥ္ထည့္ႏိုင္ပါျပီ။ မုန္ညင္းပင္မ်ားကို ေနပူမွာ မလွန္းရပါ။ ေျခာက္ကပ္ျပီး စားမရႏိုင္ ျဖစ္သြားတတ္သည္။
စဥ့္အိုး၊ သို႔မဟုတ္-ပုလင္းႀကီး သန္႔သန္႔တြင္ မုန္ညင္းပင္မ်ားကို ေခြျပီး သိပ္ထည့္ပါ။ အေပၚမွ ဆားႏွင့္ နႏြင္း ပံုပါ။ စဥ့္အိုး သို႔မဟုတ္-ပုလင္း တ၀က္ခန္႔ ေရာက္ေအာင္ ထမင္းရည္ကို အေအးခံျပီး ေလာင္းထည့္ပါ။ ပ်စ္ခဲ မေနေအာင္ ေရ ရိုးရိုးကို ပုလင္း သို႔မဟုတ္-ခ်ဥ္အိုးျပည့္သည္အထိ ျမႇဳပ္ေအာင္ ေလာင္းထည့္ပါ။ ဆား၊ နႏြင္းကို ေရမွာ ေပ်ာ္၀င္ေအာင္ လက္ျဖင့္ လႈပ္ျပီး အပင္ေတြ ေရျမႇဳပ္လွ်င္ အိုးဖံုးကို လံုေအာင္ ဖံုးျပီး သံုးရက္ခန္႔ ထားလိုက္ပါ။ သံုးရက္ခန႔္ၾကာလွ်င္ ေရလည္း ခ်ဥ္၊ အပင္ေတြလည္း ခ်ဥ္ပါလိမ့္မည္။ ဆားမေပါ့ေစႏွင့္၊ မုန္္လာကိုလည္း ထိုနည္းအတိုင္း လုပ္ႏိုင္သည္။
ဖိုးသူေတာ္
ကိုးကား - မဂၤလာသတင္းစဥ္
Credit : http://www.phothutaw.com/2014/01/blog-post_3825.html?m=0
No comments:
Post a Comment