♡♬ ေရာေရာသမေမႊ ဘေလာ့ဂ္မွ♪♪ ႀကိဳပါဆိုတယ္♪♪ မိတ္ေဆြမ်ား ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ ရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ့ေတာ္မူၾကပါေစ♬♡
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

March 25, 2015

"ေႏြရာသီမွာ ေရခဲသုပ္ (Ice Kacang) လုပ္စားၾကမယ္ကြယ္ " ( wutyee food house)

Ice_Kacang11

ပူေႏြးတဲ႔ ရာသီမွာ အခ်ဳိပြဲအျဖစ္ သံုးေဆာင္ႏုိင္ဖုိ႔ Ice kacang လုိ႔ေခၚတဲ႔ ေရခဲသုပ္ပါ။ အဓိက ေရခဲျခစ္ေပၚက မုန္႔လက္ေဆာင္းဖတ္၊ red bean၊ ေျပာင္းဖူးခရင္းမ္၊ ယို၊ ေက်ာက္ေက်ာ၊ ေျမပဲ၊ သာကူ တုိ႔နွင္႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ရတာပါ။ အေပၚက ႏြားႏုိ႔(သုိ႔) အုနး္ႏုိ႔ ဆမ္းျပီလည္း သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။ လုပ္ရလည္း လြယ္တာမို႔ ခုပဲ တူတူလုပ္စားၾကည္႔ရေအာင္…

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ေရခဲျခစ္(သုိ႔)ေျခထားေသာ ေရခဲ – ၂ခြက္
  • ႏြားႏုိ႔(သုိ႔)အုန္းႏုိ႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း
  • ေျပာင္းဖူး ခရင္မ္စည္သြပ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း

  • Red bean (သုိ႔) black bean – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြနး္
  • ေက်ာက္ေက်ာ – ၁ဘူး (အတံုးေသးမ်ား တံုးထားပါ)
  • မုန္႔လက္ေဆာင္းဖတ္ – ၁ခြက္
  • သာကူေစ႔ – ခြက္ ၁ခြက္
  • ေျမပဲ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း (မညက္တညက္ေထာင္းထားေပးပါ)
  • ႏုိ႔စိမ္း (သုိ႔) ႏုိ႔ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ဖရုံယုိ – စားပြဲတင္ဇြန္း၂ဇြန္း (အတံုးေသးမ်ား တံုးပါ)
  • နတ္နတ္ယို – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (optional)
Ice_Kacang Ice_Kacang7
သၾကားရည္တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • အနီေရာင္ဆုိးေဆးအရည္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၆ဇြန္း
  • ေရ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
Ice_Kacang9

ျပင္ဆင္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး သာကူၾကိဳရန္ ဒယ္အုိးထဲ ေရတ၀က္ထည္႔ျပီ ေရဆူလာလွ်င္ သာကူေစ႔မ်ားထည္႔ျပီ ေရာေမႊေပးပါ။
၂။ သာကူကို မီးအတင္႔သင္႔ျဖင္႔ သာကူမ်ား မကပ္သြားေအာင္ ေမႊေပးရပါမည္။
၃။ သာကူေစ႔ အလယ္အစံမ်ား ေပ်ာက္သြားလွ်င္ မီးပိတ္လုိက္ျပီ အနီေရာင္ဆုိးေဆးရည္(၄စက္)ခန္႔ ေလာင္းထည္႔ကာ ေရာေမႊေပးပါ။

Ice_Kacang1

Ice_Kacang2

၄။ သာကူေစ႔မ်ား အနီေရာင္ေျပာင္းသြားလွ်င္ ဇကာျဖင္႔ ျပန္စစ္ထားျပီ ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည္႔ထားပါ။

Ice_Kacang3

၅။ ျပီေနာက္ သၾကားရည္အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ျဖစ္ေသာ (အနီေရာင္ဆုိးေဆးရည္၊ သၾကား၊ ေရ)တုိ႔ကုိ သၾကားအရည္ေပ်ာ္သည္အထိ ေရာေမႊေပးပါ။

Ice_Kacang8

ေရခဲသုပ္ ျပဳလုပ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ေရခဲျခစ္(သုိ႔)ေျခထားေသာ ေရခဲမ်ားကို ပန္းကန္ထဲ ထည္႔လုိက္ပါ။

Ice_Kacang10

၂။ ျပီမွ ေရခဲေပၚသို႔ ႏြားႏုိ႔၊ သၾကားရည္၊ ႏုိ႔စိမ္း(သုိ႔)ႏုိ႔ဆီ ဆမ္းေပးပါ။
၃။ ျပီေနာက္ အေပၚမွ မုန္႔လက္ေဆာင္ဖတ္၊ ေက်ာက္ေက်ာ၊ ေျပာင္းဖူးခရင္မ၊ အနီေရာင္ပဲ၊ သာကူ၊ ဖရုံယုိ ႏွင္႔ ေျမပဲ၊ နတ္နတ္ယိုမ်ား တင္ေပးပါ။
၄။ အရသာရွိေသာ ေရခဲသုပ္ကို ေရခဲမုန္႔အေပၚမွ တင္ျပီလည္း တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ..

Ice_Kacang11

Credit : http://www.wutyeefoodhouse.com/?p=9730#more-9730

No comments:

Subscribe

လာလည္သူမ်ား

free counters