ၾကက္ဆာေတးအတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ရင္ဗံု – ၂ခု (၂၅၀ ဂရမ္)
- နံနံေစ႔မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (ညက္ေအာင္ ေထာင္းပါ)
- ၾကက္သြန္နီ – တ၀က္ (ညက္ေအာင္ ေထာင္းပါ)
- ဂ်င္း – လက္တဆစ္ (ညက္ေအာင္ ေထာင္းပါ)
- ငရုတ္သီးမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ဆႏြင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
- ပဲငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
- ဆြမ္းအုပ္ဟင္းခတ္မွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ရွာလကာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ဟင္းရြက္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- ၀ါးတံစုိ႔ – သီရန္
ေျမပဲေဆာ႔တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေျမပဲေလွာ္ျပီသား – ခြက္ ၁ခြက္ (မညက္တညက္ေထာင္းထားပါ)
- စပါးလင္ – ၁ခု (အေစာင္းပါးပါးလွီးပါ)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (ပါးပါးလွီးပါ)
- ငရုတ္သီးပြပုနီ – ၃ခု (အေစ႔ထုတ္ျပီ ျပဳတ္ထားေပးပါ)
- ၾကက္သြန္နီ – ၁လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
- ေရ – ခြက္တ၀က္
- သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္(အခ်ဳိ) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၅ပံု၁ပံု
- မန္းက်ည္းရည္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၁။ ၾကက္ရင္ဗံုကို အေနေတာ္အရြယ္ အတံုးမ်ား တံုးေပးပါ။
၂။ ျပီမွ ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ ၾကက္သားကုိ ႏုပ္ထားရန္ ေဆာ႔ရည္အတြက္ (ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ နံနံေစ႔မွုန္႔၊ ဆႏြင္းမွုန္႔၊ ငရုတ္သီးမွုန္႔၊ ပဲငံျပာရည္၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ သၾကား၊ ရွာလကာရည္၊ ဟင္းရြက္ဆီ) တုိ႔ကို သမေအာင္ ေရာႏုယ္ျပီ အနည္းဆံုး ၃နာရီခန္႔ ႏုပ္ထားေပးပါ။
၃။ ျပီေနာက္ ႏုပ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို ၀ါးတံစုိ႔ျဖင္႔ သီေပးပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ မီးကင္ျပားကို အပူေပးျပီ ပူလာလွ်င္ ၾကက္ဆာေတးမ်ား က်က္သည္အထိ တဖက္ ၅မိနစ္နွုန္းျဖင္႔ ကင္ေပးပါ။ ကင္ေနစဥ္ ၾကက္ဆာေတးကို ဆီသုတ္လိမ္းေပးပါ။
၅။ အင္ဒုိစတုိင္ ၾကက္ဆာေတးကင္ရျပီဆုိလွ်င္ ေျမပဲေဆာ႔ျဖင္႔ တြဲဖက္ကာ အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…
ေျမပဲေဆာ႔ ခ်က္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ၾကိတ္စက္ထဲတြင္ (ေျမပဲ၊ စပါးလင္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီးပြနီ) တုိ႔ကို ေၾကညက္သြားေအာင္ ေရာၾကိတ္ေပးပါ။
၂။ ျပီမွ ဒယ္ထဲ ၾကိတ္ထားေသာ ေျမပဲထည္႔၊ ပဲငံျပာရည္၊ ေရ၊ ဆား၊ သၾကား၊ မန္းက်ည္းရည္တုိ႔ကုိ ထည္႔ျပီ ပ်စ္လာသည္အထိ တည္ထားပါ။
၃။ ဆာေတးႏွင္႔တြဲဖက္ သံုးေဆာင္ရန္ ေျမပဲေဆာ႔ရပါျပီ…
Credit : http://www.wutyeefoodhouse.com/?p=9749
No comments:
Post a Comment