♡♬ ေရာေရာသမေမႊ ဘေလာ့ဂ္မွ♪♪ ႀကိဳပါဆိုတယ္♪♪ မိတ္ေဆြမ်ား ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ ရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ့ေတာ္မူၾကပါေစ♬♡
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

November 28, 2015

"ထုိင္းစတုိင္ ငါးဖယ္ေၾကာ္" (Wut Yee Food House)

ထုိင္းဟင္းအနွစ္နဲ႔ ငါးဖယ္ကို ေရာနုယ္ျပီ ေၾကာ္ထားတဲ႔ ငါးဖယ္ေၾကာ္ေလးပါ။ ခ်ဳိခ်ဳိစပ္စပ္ အရသာရွိတဲ႔ ငါးဖယ္ေၾကာ္က အစားေျပအျဖစ္ စားဖုိ႔ေရာ၊ ထမင္းနဲ႔တြဲဖက္ စားသံုးဖုိ႔ပါ အလြန္ သင္႔ေတာ္ပါတယ္။ စားေနက် ငါးဖယ္ေၾကာ္ အရသာနဲ႔ မတူပဲ တမူထူးျခားတဲ႔ အရသာကိုပါ ရရွိမွာပါ။ ခ်က္နည္းေလး ၾကည္႔လိုက္ရေအာင္…

ထုိင္းဟင္းအနွစ္ အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၁။ ဇီယာေစ႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း (ေလွာင္ျပီသား)
၂။ နံနံေစ႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၃။ ငရုတ္သီး အနီေျခာက္ – ၄ ေတာင့္ (ေရစိမ္ျပီ နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
၄။ သံပရာသီး – ၁လံုး (အရည္ညစ္ထားပါ)

၅။ စပါးလင္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္းစာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
၆။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ရ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (နွုတ္နွုတ္စဥ္းထားပါ)
၈။ ပဒယ္ေကာ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (နွုတ္နွုတ္စဥ္းထားပါ)
၉။ ပုဇြန္ေျခာက္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ညွက္ေအာင္ ေထာင္းထားပါ)

ငါးဖယ္ေၾကာ္အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၁။ ထုိင္းဟင္းအနွစ္
၂။ ငါးဖယ္ျခစ္ – ၂၅က်ပ္သား
၃။ ၾကက္ဥ – ၁လံုး (ခေလာက္ထားပါ)
၄။ ငါးငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း

၅။ နံနံပင္ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
၆။ သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ရ။ ပဲသီး – ၂ခု (အရွည္ ပါးပါးလွီးေပးပါ)

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ထုိင္းဟင္းအနွစ္တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္မ်ား အားလံုးကို blender (ၾကိတ္စက္)ျဖင္႔ ေၾကညက္ေအာင္ ၾကိတ္ေပးပါ။


၂။ ျပီလွ်င္ ထုိင္းဟင္းအနွစ္မ်ားကို ခြက္တစ္ခုထဲထည္႔ထားပါ။


၃။ ထုိ႔ေနာက္ ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ (ငါးဖယ္၊ ထိုင္းဟင္းအနွစ္၊ ငါးငံျပာရည္၊ ၾကက္ဥ၊ နံနံပင္၊ သၾကား၊ ပဲသီး) တုိ႔ကို သမေအာင္ နုယ္ေပးပါ။


 ၄။ ထုိ႔ေနာက္ နုယ္ထားေသာ ၂လက္မအရြယ္ အ၀ိုင္းျပားေလးမ်ား လုပ္ေပးပါ။


၅။ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ား ထည္႔ျပီ ဆီပူလာမွ ငါးဖယ္မ်ားကို အညိွေရာင္သန္းသည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
၆။ ငါးဖယ္မ်ားကို ဇကာျဖင္႔ ျပန္ဆယ္ျပီ အစာေျပအျဖစ္ စားသံုးနုိင္ပါျပီ…


Credit : http://www.wutyeefoodhouse.com/?p=3130

No comments:

Subscribe

လာလည္သူမ်ား

free counters