♡♬ ေရာေရာသမေမႊ ဘေလာ့ဂ္မွ♪♪ ႀကိဳပါဆိုတယ္♪♪ မိတ္ေဆြမ်ား ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ ရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ့ေတာ္မူၾကပါေစ♬♡
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

January 26, 2016

" ဆီကို ဒီလုိနည္းျဖင့္ ျပန္သုံးႏုိင္ "

 
က်န္းမာေရး ျပသနာေတြ ျဖစ္ေစတတ္လုိ႔ တစ္ခါ ေၾကာ္ေလွာ္ခ်က္ျပဳတ္ျပီးေနာက္ အဲဒီဆီကို ျပန္အသုံးျပဳဖုိ႔ သတိလက္တြန္႔ေနလား။ ျပန္လည္အသုံးျပဳႏုိင္ေစမယ့္ နည္းလမ္းတခ်ဳိ႕ ရိွပါတယ္။

ဆီကို ေရြးဝယ္ယူပါ
ခ်က္နည္းျပဳတ္နည္းပညာကို သိပ္မကြ်မ္းက်င္ မပုိင္ႏုိင္ရင္ေတာ့ ဆီက ျပန္သုံးလုိ႔ ရေတာ့မွာ မဟုတ္ပါ။ ဆီတိုင္းမွာ မီးခုိးထ/အူအမွတ္ (smoking point) ဆုိတာ ရိွၾကပါတယ္။ ဆီ မေကာင္းေတာ့တဲ့ ပ်က္စီးသြားတဲ့ အပူခ်ိန္ ျဖစ္ပါတယ္။ ေျမပဲဆီ သို႔မဟုတ္ သီးႏွံဆီေတြ အသုံးျပဳပါ။ Smoking point ျမင့္လုိ႔ အလြန္တကူ ပ်က္စီးမွာ မဟုတ္ပါဘူး။ သံလြင္ဆီကိုေတာ့ ျပန္မသုံးပါနဲ႔။ သူ႔မွာ smoking point နိမ့္ျပီး အနံ႔အသက္ စူးရွမႈရိွပါတယ္။ ဆီပူပူၾကီးထဲ ႏွစ္ေၾကာ္ဖုိ႔အတြက္ ေကာင္းမြန္တဲ့ ေရြးခ်ယ္မႈေတာ့ မဟုတ္ပါ။

ဆီကို စစ္ထုတ္ေပးပါ
ပထမဆုံးအၾကိမ္နဲ႔ ေနာက္ ျပန္ေၾကာ္ျပီးတိုင္း ဆီကို ငဲ့ထုတ္ျပီး အနယ္ေတြ စစ္ထုတ္ပါ။ ပဲ့ထြက္လာတဲ့ မုန္႔အစအနတို႔လုိ မသန္႔စင္တာမွန္သမွ်နဲ႔ မလိုအပ္တာေတြက ဆီရဲ႕ တည္ၾကည္မႈကို ပ်က္စီးေစကာ ေနာက္ျပန္ေႏြးတဲ့အခါ ေလာင္ကြ်မ္းေစပါလိမ့္မယ္။

ေရခဲေသတၱာမွာ သိမ္းထားပါ
ဆီကို အခန္းအပူခ်ိန္ထိထားျပီး ေလအလုံပိတ္ ေရခဲေသတၱာထဲ ထည့္သိမ္းထားပါ။

ဆီကို အနံ႔အသက္အေလ်ာက္ သီးျခားစီ သုံးပါ
ဆီက မိမိခ်က္ျပဳတ္ခဲ့တဲ့ အစားအေသာက္ရဲ႕ အနံ႔ေပၚ စြဲသြားပါလိမ့္မယ္။ ငါးေၾကာ္တဲ့ဆီက ပုဇြန္ေၾကာ္ဖို႔ ေကာင္းေနေသးေပမယ့္ ၾကက္သြန္နီအတြက္ေတာ့ လုံးဝမေကာင္းေတာ့ပါ။ အနံ႔အသက္ေရာရွက္မႈမရိွေစဖုိ႔
ဆီကို သပ္သပ္စီ ခြဲသုံးေပးပါ။

Ref: Indiatimes

Credit : http://www.trend.com.mm/2016/01/25/food-8664

No comments:

Subscribe

လာလည္သူမ်ား

free counters