အတာသၾကၤန္ကာလမွာ သူမလည္း မံု ့လံုးေလးေတြ လံုးမယ္ေနာ္။ မံု ့လံုးေရေပၚ လုပ္ဖို ့အတြက္ လိုအပ္တာကေတာ့ -
- ေကာက္ညွင္းမႈန္ ့
- ဆန္မႈန္ ့
- ထန္းလွ်က္
- အုန္းသီးဆံ
ေကာက္ညွင္း ၅၀၀ ဂရမ္ အထုပ္ေသး တဝက္ ကို ဆန္မႈန္ ့rice cooker ခြက္ၾကီး နဲ
့၁ ခြက္ ေရာပါတယ္ (မုန္ ့သားမာတာ ၾကိဳက္ရင္ေတာ့ ဆန္မႈန္ ့ပိုထည့္ေပါ့ေနာ္
)။ သူမက မုန္ ့သားေပ်ာ့တာ ၾကိဳက္လို ့ေကာက္ညွင္းပိုထည့္ပါတယ္။ မုန္ ့သားေတြ
နယ္ၿပီးၿပီဆို လက္ေပၚတင္ မံုးလံုးလံုးၿပီး စိပ္ထားတဲ့ ထန္းလွ်က္ေတြ
ဌာပနာခါ ေရေႏြး ဆူဆူထဲ ထည့္လိုက္ရံုပါပဲ ။ မုန္ ့လံုးေလးေတြ က်တ္ၿပီဆို
ေရေပၚ ေပၚလာရင္ ဆယ္ယူၿပီး ေရေအးထဲထည့္ပါ။ ၿပီးရင္ စားမယ့္ ပန္းကန္ထဲဆယ္၊
အုန္းသီးဆံၿဖဴးကာ အတာတကူးမွာ ေပ်ာ္ရႊင္စြာ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါဘီရွင္ :D
သူမ၏ ဘေလာ့ဂ္ေလးကို လင့္ခ်ိတ္ေပးၾကတဲ့ စီနီယာ ၊ ဂ်ဴနီယာ အစ္ကို အစ္မမ်ား
နဲ ့ေမာင္ငယ္ ညီမငယ္မ်ား ၊ အခ်ိန္ေပးၿပီး လာေရာက္လည္ပတ္ၾကေသာ
မိတ္ေဆြမ်ားကို ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္။
ႏွစ္သစ္မွာ လိုအင္ဆႏၵေတြ ၿပည့္ဝၿပီး စိတ္ခ်မ္းသာမႈ အေပါင္း နဲ ့ၿပည့္စံုၾကပါေစ။
No comments:
Post a Comment