ေၾကာင္လွ်ာသီးကို ေပၚေသာရာသီတြင္ႏွစ္လခန္႔ေန႔စဥ္ျပဳပ္၍အတို႔အျမႇဳပ္လုပ္၍၄င္း။ေၾကာ္ခ်က္အျဖစ္
၄င္း။မီးဖုတ္ၿပီးၾကက္ဥႏွင့္ေရာေၾကာ္၍၄င္းတစ္နည္းနည္းျဖင့္ ေန႔စဥ္စားသံုးေပးလွ်င္ဆံပင္ျဖဴမ်ားျပန္နက္
လာေစနိုင္သည္။
ေၾကာင္လွ်ာပြင့္ေျခာက္မ်ားက္ိုေပါေသာရာသီတြင္ဝယ္ယူစုေဆာင္းၿပီးစဥ့္အိုးငယ္တြင္သိပ္၍ တစ္ႏွစ္လံုး
သိမ္းဆည္းထားနိုင္သည္ ။ အပြင့္ကိုေရေႏြးေဖ်ာ၍သုပ္စားလွ်င္ေလဆက္ေစသည္ဟုေရွးလူႀကီးမ်ားေျပာသည္။
ေလအားေကာင္းေစသည္။ နားေလထြက္ျခင္း။နားပင္းျခင္း။
အသက္ႀကီး၍နားေလးျခင္းမ်ားအတြက္ေကာင္းပါသည္။
ေဆးက်မ္းမ်ားမွ
၁။ ေၾကာင္လွ်ာသီးကိုၾကက္သားႏွင့္ခ်က္စားပါကပန္းနာ(ရင္ၾကပ္)ေရာဂါေပ်ာက္သည္။
၂။ ငါးရံ ့ျဖင့္ခ်က္စားပါက ကာလဝမ္းေရာဂါေပ်ာက္ဧ။္။အားကိုျဖစ္ေစၿပီးအစာမေၾကဝမ္းပ်က္ေပ်ာက္ဧ။္။
၃။ ပုဇြန္ျဖင့္ခ်က္စားပါကႏွလံုးေလရိုက္ေရာဂါ။ ႏွလုံးတုန္ရင္တုန္ေရာဂါေပ်ာက္ဧ။္။
၄။ ငါးသေလာက္ျဖင့္ခ်က္စားပါကအေဖာေရာဂါက်ေစ၍ႏွလံုးေရာဂါကိုသက္သာေစသည္။
၅။ ငါးေႁမြတိုးႏွင့္ခ်က္စားကဒူလာေသြးဝမ္း။မီးယပ္ေသြးဝမ္း။ျမင္းသရုိက္(လိပ္ေခါင္း) ေရာဂါတို႔ေပ်ာက္
ကင္းေစနိင္ပါသည္။၄င္း။မီးဖုတ္ၿပီးၾကက္ဥႏွင့္ေရာေၾကာ္၍၄င္းတစ္နည္းနည္းျဖင့္ ေန႔စဥ္စားသံုးေပးလွ်င္ဆံပင္ျဖဴမ်ားျပန္နက္
လာေစနိုင္သည္။
ေၾကာင္လွ်ာပြင့္ေျခာက္မ်ားက္ိုေပါေသာရာသီတြင္ဝယ္ယူစုေဆာင္းၿပီးစဥ့္အိုးငယ္တြင္သိပ္၍ တစ္ႏွစ္လံုး
သိမ္းဆည္းထားနိုင္သည္ ။ အပြင့္ကိုေရေႏြးေဖ်ာ၍သုပ္စားလွ်င္ေလဆက္ေစသည္ဟုေရွးလူႀကီးမ်ားေျပာသည္။
ေလအားေကာင္းေစသည္။ နားေလထြက္ျခင္း။နားပင္းျခင္း။
အသက္ႀကီး၍နားေလးျခင္းမ်ားအတြက္ေကာင္းပါသည္။
ေဆးက်မ္းမ်ားမွ
၁။ ေၾကာင္လွ်ာသီးကိုၾကက္သားႏွင့္ခ်က္စားပါကပန္းနာ(ရင္ၾကပ္)ေရာဂါေပ်ာက္သည္။
၂။ ငါးရံ ့ျဖင့္ခ်က္စားပါက ကာလဝမ္းေရာဂါေပ်ာက္ဧ။္။အားကိုျဖစ္ေစၿပီးအစာမေၾကဝမ္းပ်က္ေပ်ာက္ဧ။္။
၃။ ပုဇြန္ျဖင့္ခ်က္စားပါကႏွလံုးေလရိုက္ေရာဂါ။ ႏွလုံးတုန္ရင္တုန္ေရာဂါေပ်ာက္ဧ။္။
၄။ ငါးသေလာက္ျဖင့္ခ်က္စားပါကအေဖာေရာဂါက်ေစ၍ႏွလံုးေရာဂါကိုသက္သာေစသည္။
၅။ ငါးေႁမြတိုးႏွင့္ခ်က္စားကဒူလာေသြးဝမ္း။မီးယပ္ေသြးဝမ္း။ျမင္းသရုိက္(လိပ္ေခါင္း) ေရာဂါတို႔ေပ်ာက္
မွီျငမ္း။ ။ ေဒၚေမေမပြင့္(တိုင္းရင္းေမ)ဓာတ္စာကုထံုး။
ျမန္မာ့ေဆးဝါးပင္မ်ား(ျမန္မာ့စိုက္ပ်ိဳးေရး
လုပ္ငန္း)လယ္.စိုက္.ရွင္း ၁၅.၅.၁၉၈၀ထုတ္။
ၾကည္လြင္ျမင့္(မုျဒာ)
K'CHO CLAN News and Media-Mün,Dai,Kaang
K'CHO CLAN News and Media-Mün,Dai,Kaang
No comments:
Post a Comment