အိစံ ဒီတေခါက္ ျမန္မာျပည္ျပန္မွ ညီမတေယာက္ လိုုက္ေကြ်းလိုု ့မာလာငါးေပါင္း စားဖူးတာ။ အ၇မ္းစားလိုု ့ေကာင္းေတာ့ ဒီျပန္ေ၇ာက္ေတာ့ အိမ္မွာလုုပ္စားျကည့္တယ္။ ပထမတခါလုုပ္စားတုုံးကေတာ့ အ၇မ္းငံသြားတယ္။ ဒီတခါလုုပ္စားေတာ့ ဆိုုင္က အိစံစားခဲ့တဲ့ အ၇သာနဲ ့တပုုံစံတည္းထြက္လုုိ ့ သူငယ္ခ်င္းတိုု ့လဲ လုုပ္စားျကည့္၇ေအာင္လိုု ့ပါ။ လုုပ္နည္းက လြယ္ကူျမန္ဆန္ပါတယ္။ မာလာငါး အႏွစ္ထုုပ္ကိုုသုုံးထားတာပါ။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ
၁။ ဆလားဗီးယား ငါး (သိုု ့) ျကိုုက္နွစ္သက္ရ
၂။ မာလာငါး အႏွစ္ (ပုုံတြင္ျပထားေ
၃။ ေျမပဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၄။ ေလွာ္ထားေသာနွမ္
၅။ ပါးပါးလွီးထားေသ
၆။ ပါးပါးလွီးထားေသ
၇။ ဂ်င္း- လက္တဆစ္
၈။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၉။ ေ၇ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ဂ်င္းကိုမညက္တညက
လိမ့္မည္။)
၂။ မာလာငါးအနွစ္လုု ပ္ရန္အတြက္ အိုုးတခုုထဲတြင္ ဆီ၊ မာလာငါးအနွစ္၊ ေရ တိုု ့ကိုု တည္ပါ။အနွစ္မ်ား က်က္ျပီး အရမ္း
၂။ မာလာငါးအနွစ္လုု
ပူလာလွ်င္ မီးဖိုုမီးပိတ္ပ ီး ေျမပဲ၊နွမ္း၊တရု ုတ္နံနံ၊ ျကက္သြန္ျမိတ္တိ ုု ့ကိုု ထည့္ရ်္ နွံ ့ေအာင္ေမြွပါ။
၃။ ထိုု ့ေနာက္ ျပဳလုုပ္ထားေသာ မာလာငါးအနွစ္ကို ု ေပါင္းထားေသာ ငါးေပၚဆမ္းပါ။
၅။ အလြန္အရသာရွိျပီ း ျပဳလုုပ္ရလြယ္ကူ တဲ ့မာလာငါးေပါင္းက ိုု ထမင္းပူပူျဖင့္သ ုုံးေဆာင္နိုုင္ ပါျပီ။
(ထမင္းစားဇြန္း= 1 Tablespoon= 15ml)
Credit: Ei San's Homemade Inspiration
၃။ ထိုု ့ေနာက္ ျပဳလုုပ္ထားေသာ မာလာငါးအနွစ္ကို
၅။ အလြန္အရသာရွိျပီ
(ထမင္းစားဇြန္း=
Credit: Ei San's Homemade Inspiration
No comments:
Post a Comment