သံုးသင့္ေၾကာင္း ႏိုင္ငံတကာ က်န္းမာေရးစာမ်က္ႏွာမ်ားမွာ
က်န္းမာေရးပါရဂူၾကီးမ်ား၏ ေလ့လာေတြ့ရွိခ်က္မ်ားအရထမင္းစားစဥ္ ေရခဲေရေသာက္သူမ်ားႏွင့္ ေရေႏြးေသာက္သူမ်ားကို ႏွစ္
ရွည္လမ်ား ေလ့လာဆန္းစစ္ၾကည့္ရာ ေရေႏြးကို ေသာက္ေသာသူမ်ားက အနာေရာဂါ ပိုမိုကင္းရွင္းျပီး အသက္ပို
ရွည္ေနေၾကာင္း ေတြ့ရွိရပါတယ္။
အစာစားေနစဥ္ ေရေအးကို ေသာက္ပါက မၾကာခင္မ်ာ စားထားသည့္ အစာမ်ားကို အဆီအခဲအျဖစ္၊ အစိုင္အခဲအျဖစ္
ေျပာင္းလဲေစျပီး အာဟာရကို မျဖစ္ေစပဲ ေရာဂါကိုသာ ျဖစ္ေစပါတယ္။ ၄င္းအဆီအခဲမ်ားဟာ အစာအိမ္၊ အူသိမ္အူမတို့ကို ထိခိုက္ပ်က္စီးေစျပီး၊ အစာမေၾကျခင္း၊ ဗိုက္ေအာင့္ဗိုက္နာျခင္း၊ ႏွလံုးေသြးေၾကာက်ဥ္းျခင္း၊ ရုတ္တရက္ အသက္ရွဳ
က်ပ္ေစျခင္းတို့ကို ျဖစ္ေစသည့္အျပင္ ေရရွည္မွာ အစာအိမ္ကင္ဆာ၊အူမၾကီးကင္ဆာတို့ကိုလည္း ျဖစ္ႏိုင္ေျခပိုမ်ားေစပါ
တယ္
ယခုဆိုလွ်င္ က်န္းမာေရးအသိပညာေပး အလြန္ျမင့္မားသည့္ ဂ်ပန္ႏွင့္ အေမရိကတို့လို ႏိုင္ငံေတြမွာ အစာမစားမီ စြပ္ျပဳတ္ တစ္ဇြန္းႏွစ္ဇြန္းခန့္ကို အရင္ေသာက္ေပးဖို့နဲ့ အစာစားျပီးလွ်င္လည္း ဟင္းရည္ပူပူ သို့မဟုတ္ ေရေႏြးကိုသာ ေသာက္
သံုးၾကသည့္ အေလ့အထကို ေလ့က်င့္ၾကဖို့ တိုက္တြန္းေနၾကပါျပီ။
ကမၻာေပၚမွာ ဂ်ပန္လူမ်ိဳးတို့ဟာ အသက္အရွည္ဆံုး ေနထိုင္ၾကရသည့္ အေၾကာင္းရင္းေတြထဲမွာ က်န္းမာေရး အသိ
ပညာေပးျမင့္မားမွဳ ဟာလည္း တစ္ခုအပါအ၀င္ ျဖစ္ပါတယ္။
ထို့ေၾကာင့္ မိမ္ိတို့လည္း အနာေရာဂါကင္းေ၀းျပီး သက္ရွည္က်န္းမာစြာ ေနထိုင္နိုင္ေစရန္ က်န္းမာေရးအသိပညာမ်ားကို
ေလ့လာလိုက္စားသင့္ပါတယ္။ အစာစားေနစဥ္ႏွင့္ အစာစားျပီး ၁၅မိနစ္အတြင္းမွာ ေအးသည့္အရည္မ်ားကို ေရွာင္ၾကဥ္ကာ
ပူေႏြးေသာ အရည္မ်ားကိုသာ ေသာက္သံုးၾကဖို့ တိုက္တြန္းလိုက္ရပါတယ္။
ဒီ Post ေလးကိုလည္း သင့္မိတ္ေဆြတို့အား Share ေပးျခင္းျဖင့္ က်န္းမာေရးအသိပညာမ်ားကို လွဴဒါန္းေပးႏိုင္ၾကပါတယ္။
လူသားတိုင္း က်န္းမာစြာ အသက္ရွည္ႏိုင္ၾကပါေစ။
ေစာႏြဲ ့ေနဆုိင္ (တိုင္းခမ္းတီ)
ကိုးကား - Health News For Long Life.
Credit to ေစာႏြဲ ့ေနဆိုင္ - ပူတာအို
Credit : https://www.facebook.com/231741783686751/photos/a.231751513685778.1073741828.231741783686751/465566346970959/?type=3&theater
No comments:
Post a Comment