♡♬ ေရာေရာသမေမႊ ဘေလာ့ဂ္မွ♪♪ ႀကိဳပါဆိုတယ္♪♪ မိတ္ေဆြမ်ား ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ ရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ့ေတာ္မူၾကပါေစ♬♡
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

May 10, 2016

" ကိုကိုးမႈန္႔ကေန ရရွိႏိုင္တဲ့ က်န္းမာေရးအက်ိဳးေက်းဇူးမ်ား "

 
ေခ်ာကလက္ဆိုတာ လက္ေဆာင္ေပးဖို႔အေကာင္းဆံုး ေရြးခ်ယ္စရာဆိုတာ ေသခ်ာပါတယ္။ ေခ်ာကလက္နဲ႔ တျခားခ်ိဳခ်ဥ္သၾကားလံုးေတြဟာ ခ်စ္သူမ်ားေန႔မွာဆိုရင္ နံပါတ္တစ္ ေရြးခ်ယ္ခံရတဲ့ လက္ေဆာင္ပစၥည္းေတြပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

ေခ်ာကလက္ကို ႀကိဳက္ေပမယ့္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္တက္မွာကို ေၾကာက္ၾကတဲ့သူေတြ အေတာ္မ်ားပါတယ္။

ေခ်ာကလက္လည္း ႀကိဳက္တယ္၊ က်န္းမာေရးအတြက္လည္း စိတ္ပူတယ္ဆိုရင္ ေခ်ာကလက္ညိဳကို စားသင့္ပါတယ္!
ေခ်ာကလက္ညိဳက က်န္းမာေရးအတြက္ ေကာင္းက်ိဳးေတြေပးႏုိင္မွာျဖစ္သလို နီရဲေယာင္ယမ္းျခင္းေတြ သက္သာေပ်ာက္ကင္းေစၿပီး ဓါတ္တိုးသတိၱေတြလည္း အမ်ားႀကီးပါ၀င္ပါတယ္။

ေခ်ာကလက္ညိဳကို ကိုကိုးေစ့ကေန ျပဳလုပ္ထားတာျဖစ္ၿပီး ကင္ဆာေရာဂါေတြကို တုိက္ဖ်က္ေပးတဲ့ polyphenols, flavonoids, catechins ဓါတ္တိုးပစၥည္း မ်ားစြာပါ၀င္ပါတယ္။

ေခ်ာကလက္ညိဳဟာ အားကစားသမားေတြအတြက္ ေကာင္းမြန္တဲ့အက်ိဳးမ်ား ရရွိေစႏိုင္ပါတယ္။
ဒါ့အျပင္ စိတ္က်ေရာဂါမ်ားကိုလည္း ဟန္႔တာေပးႏိုင္သလို ေပ်ာ္ရႊင္လန္းဆန္းေစဖို႔ အကူအညီျဖစ္ေစပါတယ္။


ေခ်ာကလက္ညိဳ စားျခင္းဟာ အသားအရည္လွပ စိုေျပေစႏိုင္ပါတယ္။

ေခ်ာကလက္ညိဳ စားတဲ့အခါမွာေတာ့ အနည္းဆံုး ကိုကိုးမႈန္႔ ၅၀ မွ ၈၀ ရာခိုင္ႏႈန္းထိပါ၀င္တဲ့ ေခ်ာကလက္အမ်ိဳးအစားကို ေရြးခ်ယ္စားသံုးဖို႔ေတာ့ လိုပါတယ္။ ကိုကိုမႈန္႔ ပိုပါေလ ကိုယ့္အတြက္လိုအပ္တဲ့ အာဟာရဓါတ္ေတြကို ရရွိႏိုင္ေလျဖစ္ပါတယ္။


( Michelle )


Credit : သစ္ထူးလြင္(က်န္းမာေရး

No comments:

Subscribe

လာလည္သူမ်ား

free counters