♡♬ ေရာေရာသမေမႊ ဘေလာ့ဂ္မွ♪♪ ႀကိဳပါဆိုတယ္♪♪ မိတ္ေဆြမ်ား ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ ရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ့ေတာ္မူၾကပါေစ♬♡
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

May 26, 2016

" လယ္ငါးခူ သရက္သီးအစပ္ဆီျပန္"

ဒီတစ္ပတ္ပိတ္ရက္ေလးမွာ ငါးဟင္းေလး႐ွဴးရွဲအစပ္ေလးခ်က္ၿပီး ထမင္းစားၿမိန္ေစဖို႔အတြက္ ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါ တယ္။

ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္

၁။လယ္ငါးခူမ်ားကို ေခါင္းျဖဳတ္ဗိုက္ေဖာက္၍မႊန္းကာ ေရစင္ေအာင္ ေဆးၿပီး အရသာမႈန္႔၊ နႏြင္းမႈန္႔၊ ဆား၊ ငံျပာရည္တုိ႔ႏွင့္ နယ္ထားပါ။

၂။သရက္သီးစိမ္းကို အခြံႏႊာ၍ ျခစ္ၿပီးအရည္ညႇစ္ခ်ပါ။

၃။င႐ုတ္ပြေျခာက္ကို ေရစိမ္အေစ့ထုတ္၍ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ တုိ႔ႏွင့္ေရာကာ ညက္ေအာင္ေထာင္းပါ။

၄။ဒယ္အိုးထဲတြင္ ဆီထည့္၍ ပူလာလွ်င္ ေထာင္းထားေသာအႏွစ္မ်ား ႏွင့္ ပုစြန္ငါးပိကိုထည့္ကာဆီသတ္ပါ။

၅။အႏွစ္မ်ားႂကြပ္၍ ေမႊးလာလွ်င္ လယ္ငါးခူမ်ားကိုထည့္ကာလံုးပါ။

၆။ထို႔ေနာက္ သရက္သီးျခစ္ႏွင့္ ဓားျပား႐ိုက္ထားေသာ င႐ုတ္သီးစိမ္း ထည့္ေမႊေပးပါ။

၇။ငါးအသားႏူးေစရန္ ေရေႏြးနည္းနည္းစီထည့္၍ တည္ၿပီးစိတ္ႀကိဳက္ အရသာျဖစ္လွ်င္ နံနံပင္အုပ္၍ မီးပိတ္ ေပးလို႔ရပါၿပီ။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

လယ္ငါးခူ(၃၀)က်ပ္သား

သရက္သီးစိမ္း(၁)လံုး

ပုစြန္ငါးပိလက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁)ဇြန္း

င႐ုတ္သီးစိမ္း(၁၅)ေတာင့္

င႐ုတ္ပြေျခာက္(၄)ေတာင့္

ၾကက္သြန္နီ(၃)လံုး

ၾကက္သြန္ျဖဴ(၄)ႁမႊာ

နံနံပင္အနည္းငယ္

ဆီစားပြဲတင္ဇြန္း (၇)ဇြန္း

Ei's Cooking Diary မွ ပံ့ပိုးကူညီပါသည္


Credit - 7Day Daily - ၇ ရက္ ေန႔စဥ္ သတင္းစာ

Credit : http://www.searchmyanmar.com/link/comment/cid/58333/domain/7daydaily.com

No comments:

Subscribe

လာလည္သူမ်ား

free counters