ၾကက္ကင္တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္သား ရင္ဗံုသား – ၈၀၀ ဂရမ္
- Tandoori မဆလာမွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၈ဇြန္း
- သံပရာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း
- ဒိန္ခ်ဥ္ – ၁ခြက္
- ဂ်င္း – လက္တဆစ္ (ေထာင္းျပီ အရည္ညွစ္ပါ)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၃မႊာ (မညက္တညက္ ေထာင္းပါ)
- နံနံပင္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
- ၾကက္သြန္နီ – ၂လံုး (အ၀ိုင္းလွီထားပါ) (ျပင္ဆင္ရန္)
- သံပရာသီး – ၂လံုး (၈စိပ္စပ္ထားပါ) (ျပင္ဆင္ရန္)
- ဆား – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
- ငရုတ္သီးမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- မဆလာ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ဇီယာမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- နံနံေစ႔မွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ဆႏြင္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
- အနီေရာင္စိုးေဆး (red food coloring) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း (optional)
ၾကက္ကင္နည္း
၁။ ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ tandoori မဆလာမွုန္႔တြင္ ပါ၀င္ေသာ (မာဆလာ၊ ငရုတ္သီးမွုန္႔၊ ဇီယာမွုန္႔၊ နံနံေစ႔မွုန္႔၊ ဆႏြင္း၊
အနီေရာင္စိုးေဆး၊ ဆား) တုိ႔ကို ေရာႏုယ္ထားပါ။
၂။ ျပီမွ Tandoori မဆလာမွုန္႔၊ ဒိန္ခ်ဥ္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း တုိျဖင္႔ သမေအာင္ ေရာေမႊေပးပါ။
၃။ ျပီေနာက္ ထုိေရာေမႊထားေသာ အနွစ္ေပၚမွ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း) ျဖဴးကာ ႏုယ္ေပးပါ။
၄။ျပီလွ်င္ ေရခဲေသတၱာ(ေအာက္ထပ္) ထည္႔ျပီ ၃နာရီ သိပ္ေပးပါ။ ၁ညသိပ္က ပိုမုိေကာင္းမြန္သည္။
၅။ ၀ါးတုတ္မ်ားကို မသီမွီ နာရီ၀က္ ေရစိမ္ထားေပးပါ။
၆။ ၾကက္သားမ်ားကို ၀ါးတုတ္တြင္ သီေပးျပီ တဖက္ကို ၂-၃မိနစ္ခန္႔ ၾကက္သားက်က္သည္အထိ ကင္ေပးပါ။
ရ။ ျပီေနာက္ Tandoori ၾကက္သား တုတ္ထုိးကင္၊ ၾကက္သြန္နီကြင္း၊ သံပရာသီး၊ နံနံပင္ တုိ႔ျဖင္႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါသည္။
Tip: ကင္ေနစဥ္အတြင္း မဆလာ၊ ငရုတ္သီးမွုန္႔ နည္းနည္း ျဖဴးေပးျပီ ကင္လွ်င္ ပိုမုိေကာင္းမြန္သည္။
Credit : http://www.wutyeefoodhouse.com/?p=10243
No comments:
Post a Comment