
ကန္စြန္းဥ ေရႊခ်ီ ဆႏြင္းမကင္း

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား -
၁။ ကန္စြန္းဥျပဳတ္ – ၂ လံုး ( ေခ်ထားေသာ ကန္စြန္းဥျပဳတ္ – 4 cups )
၃။ ေထာပတ္ – ၄ ေအာင္စ
၄။ ေရႊခ်ီမႈန္႕ – 1 cup
၅။ သၾကား – 1 cup
၆။ ဆား – လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၇။ ဘိန္းေစ႕ – အနည္းငယ္


- ကန္စြန္းဥ အၾကီးစား ႏွစ္လံုးကုိ ျပဳတ္ျပီး ညက္ေနေအာင္ ေခ်ထားပါ။
- မီးဖုိေပၚမွာ ေထာပတ္ ၄ ေအာင္စ တစ္တံုးကုိ အရည္ေဖ်ာ္ပါ။
- ေနာက္တကိြဳင္ မီးဖုိေပၚမွာ ေရႊခ်ီမႈန္႕ – ၁ ခြက္ကုိ မီးေျမးေျမးျဖင့္ ေရႊခ်ီမႈန္႕ ေလွာ္ထားပါ။ နီေရာင္သန္းလာသည့္အထိ ေလွာ္ျပီးလွ်င္
- သၾကား – ၁ ခြက္ ထည့္ေမႊပါ။
- ဆား – လက္ဘက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း ထည့္ပါ။
- ေခ်ထားေသာ ကန္စြန္းဥ ထည့္ေရာပါ။
- အုန္းႏုိ႕ ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းစာေလာက္ ခ်န္ျပီး အုန္းႏုိ႕ – ၁ ဗူး ထည့္ေရာပါ။
- ေထာပတ္ရည္ – ၄ ေအာင္စကုိ ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းစာေလာက္ ခ်န္ျပီး ေရႊခ်ီ အုိးထဲသုိ႕ နည္းနည္းျခင္းစီ ထည့္ေရာျပီး ေရႊခ်ီထုိးပါ။
- မီးဖုိေပၚမွာ အုိးမကပ္တဲ႕ အထိ ေရႊခ်ီထုိးျပီးပါက
- ၈ လက္မ ပတ္လည္ oven foil ထဲ သုိ႕
- ေထာပတ္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း အရင္ထည့္ျပီးမွ
- ကန္စြန္းဥ ေရႊခ်ီမ်ားကုိ ထည့္ပါ။
- မုန္႕ မ်က္ႏွာျပင္ကုိ ညီညာေအာင္ ညိွပါ။
- ျပီးလွ်င္ မ်က္ႏွာျပင္မွာ ေထာပတ္ရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းျဖန္း
- အုန္းႏုိ႕ရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းျဖန္း
- ဘိန္းေစ႕မ်ား ျဖဴးျပီး
- ၾကိဳတင္ ပူေနေအာင္ ဖြင့္ထားေသာ Preheat oven 375ºF ထဲသုိ႕ ထည့္ပါ။
- oven စင္၏ အလယ္ေနရာ စင္မွာ ထားျပီး ကန္စြန္းဥ ေရႊခ်ီ ဆႏြင္းမကင္းကုိ မုန္႕ဖုတ္ပါ။
- Preheat oven – 375ºF – 35 minutes ~ 45 minutes
- နာရီ၀က္ေလာက္ အၾကာမွာ သြားၾကားထုိးတံေလးျဖင့္ မုန္႕သားက်က္မက်က္ စမ္းၾကည့္ပါ။
- သြားၾကားထုိးတံ မွာ မုန္႕သားမ်ား ကပ္ပါလာတယ္ဆုိလွ်င္ မုန္႕ မက်က္ေသးပါဘူး။ မုန္႕သား မကပ္ပါလာမွ မုန္႕က်က္ပါျပီ။
- ျပီးလွ်င္ နာရီ၀က္၊ တစ္နာရီေလာက္ အေအးခံျပီးမွ လွီးစားပါ။

ဘိန္းေစ႕ျဖဴးျပီး မုန္႕မဖုတ္ခင္

မုန္႕ဖုတ္ျပီး

အုန္းႏုိ႕သာကူ၊ ကန္စြန္းဥ ေရႊခ်ီ ဆႏြင္းမကင္း

ကန္စြန္းဥ

ေရႊခ်ီ မႈန္႕ ေနရာမွာ ဂ်ဳံမႈန္႕ ထည့္ျပီး မုန္႕ဖုတ္ႏုိင္ပါတယ္။
အဲဒါဆုိ ကန္စြန္းဥ ဆႏြင္းမကင္း
ကန္စြန္းဥ ေနရာမွာ ဌက္ေပ်ာ္သီး၊ ဒူးရင္းသီး၊ အားလူး၊ ဖရုံသီး၊ ပေလာပီနံ၊
ပိန္းဥ မိမိၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ အစားအေသာက္မ်ား ထည့္သြင္းျပီး မုန္႕ဖုတ္လုိ႕
ရပါတယ္။
ဌက္ေပ်ာ္သီးမွည့္ဆုိရင္ ေခ်ျပီး မုန္႕ဖုတ္ပါ။


- သာကူေစ႕ – 1 cup
- ေရ – ၂ လီတာခြဲ
- သၾကား – 1 cup
- Coconut cream – ၁ ဗူး
- ကန္စြန္းဥ – ၂ လံုး
- ေရ ၂ လီတာခြဲ ( သုိ႕မဟုတ္ ) ၃ လီတာ ကုိ ပြက္ပြက္ဆူေနေအာင္ တည္ျပီး
- သၾကား – ၁ ခြက္ ထည့္ေမႊပါ
- သာကူေစ႕ – ၁ ခြက္ ထည့္ေမႊပါ
- သာကူေစ႕ မ်က္ေစ႕ေပ်ာက္သည့္အထိ ခ်က္ျပီးမွ
- ကန္စြန္းဥျပဳတ္မ်ားကုိ အတံုးေသးေသးစိတ္ျပီး ထည့္ေရာပါ။
- အုန္းႏုိ႕ ၁ ဗူး ထည့္ေရာေမႊပါ။


အုန္းႏုိ႕ သာကူ
ကန္စြန္းဥ ေရႊခ်ီ ဆႏြင္းမကင္း
အုန္းႏုိ႕ သာကူမွာ အုန္းႏုိ႕ ထပ္ထည့္ခ်င္ေသးရင္ ထပ္ထည့္ျပီး စားလုိ႕ ရပါတယ္။ ေဘးနားမွာ coconut milk အဆင့္သင့္
ခ်က္ရင္ေတာ့ Coconut cream ( အုန္းႏုိ႕ ျပစ္ျပစ္ )
ကန္စြန္းဥ ေရႊခ်ီဆႏြင္းမကင္းမွာ ကန္စြန္းဥ ဖတ္ေလးေတြ ေပၚေပၚလြင္လြင္ …
Credit : Colourful Recipes blog
Credit : Colourful Recipes blog
No comments:
Post a Comment