ငါးပုတ္ေျခာက္ ထမင္းေၾကာ္ (၂ေယာက္စာ)
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၁။ ခ်က္ျပီသား ဆန္ – နုိ႔ဆီဗူး ၁လံုး (အနည္းငယ္ မြထားေပးပါ)
၂။ ငါးပုတ္ေျခာက္ – ၂လက္မအရြယ္
၃။ မုန္လာဥနီ – ၁ခု (အတံုးေသးမ်ား တံုးေပးထားပါ)
၄။ ဘိုစားပဲ – ရခု ( အတံုးေသးမ်ား လွီးေပးပါ)
၅။ ေျပာင္းဖူးေသး – ၅ခု ( အတံုးေသးမ်ား တံုးေပးပါ)
၆။ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ရ။ ႏွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံု၁ပံု
၈။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
၉။ ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၁၀။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းထားပါ)
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ငါးပုတ္ေျခာက္ကို မီးဖုတ္လိုက္၊ ထုလုိက္ လုပ္ေပးပါ။ ငါးပုတ္ေျခာက္အနံ႔ သင္းနံ႔ ရလွ်င္ ရပါျပီ။
၂။ မီးဖုတ္ထားေသာ ငါးပုတ္ေျခာက္မ်ားကို အေရခြံဖယ္ျပီ ငါးသားမ်ားကို ႏြင္းေပးပါ။
၃။ ျပီမွ ဒယ္ထဲသို႔ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း) ထည္႔ကာ ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ား ဆီသပ္ေပးပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ မုန္လာဥနီ၊ ေျပာင္းဖူးေသး၊ ဘုိစားပဲ တုိ႔ကို ထည္႔ကာ ေရာေမႊလုိက္ပါ။
၅။ အရသာအတြက္ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔တို႔ကို ထည္႔ေပးျပီ အရြက္မ်ားနူးရန္ ေရအနည္းငယ္ထည္႔ပါ။
၆။ အရြက္မ်ား နူမွ (ထမင္း၊ ငါးပုတ္ေျခာက္) မ်ားကို ထည္႔ကာ ေရာေမႊလိုက္ပါ။
ရ။ အေပၚမွ နွမ္းဆီ၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ေလးမ်ား ျဖဴးကာ ငါးပုတ္ေျခာက္ ထမင္းေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…
Credit : Wutyee Food House
No comments:
Post a Comment