ၾကက္သား နွင္႔ အသဲအျမစ္ ကိုပဲရည္နဲ႔ သုပ္စားတယ္ ။ ဟင္းခ်က္ စားရတာထက္ တခါတေလ ဒီလိုေျပာင္း လုပ္စားေတာ့ ထမင္းစား ေကာင္းတယ္ ။
ပါဝင္ပစၥည္း
- ၾကက္သား
- အသဲအျမစ္
- ေမႊးပဲ အစိမ္းမုန္႔
- ၾကက္ဥ
- ဆား
- အခ်ိဳမူန္႔
- ဆႏြင္း
- ေရ
- ေဂၚဖီ
- ၾကက္သြန္နီ
- ေ႐ွာက္ရြက္
- င႐ုပ္သီးစိမ္း
- င႐ုပ္သီးအမုန္႔
- သံပုရာသီး
- ငံျပာရည္
- ဟင္းခတ္မုန္႔
- ေမႊးပဲ အစိမ္းမုန္႔ တထုပ္ကို ဆား ၊ အခ်ိဳမူန္႔ ၊ ဆႏြင္း နည္းနည္း ထည့္ျပီး ေရေဖ်ာ္ထားပါ ။
- ၾကက္သားကို ေရေဆး သန္႔စင္ျပီး ဆား ၊ ဆႏြင္း နယ္ပီး ေရနဲ႔ျပဳတ္ ႏူးလာရင္ ဆယ္ထားပါ ။
- ၾကက္ျပဳတ္ရည္ ထဲကို ေရေဖ်ာ္ ထားတဲ့ ပဲရည္ေတြ ထည့္ပီး က်ိဳပါ ။ မျပတ္ေမႊေပးပါ ။ ပဲအစိမ္းနံ႔ ေပ်ာက္ျပီး ေမႊးလာရင္ ေခါက္ထားတဲ့ ၾကက္ဥ တလံုး အမ်ွင္စြဲရ်္ ထည့္ပါ ။ ဆူပြက္လာရင္ ရပါျပီ ။
- ၾကက္သား နွင့္ အသဲအျမစ္ ကို အေနေတာ္ လွီးရ်္ ပဲရည္ ဆမ္းျပီး ေဂၚဖီ ၊ ၾကက္သြန္နီ ၊ ေ႐ွာက္ရြက္ ၊ င႐ုပ္သီးစိမ္း ၊ င႐ုပ္သီးအမုန္႔ေရာ ထည့္ျပီး ၊ သံပုရာညႇစ္ ၊ ငံျပာရည္ ၊ ဟင္းခတ္မုန္႔ ထည့္ျပီး ခ်ဥ္စပ္ သုပ္စားပါ ။
Credit: War War Khin Hlaing
Credit : myfood.com.mm
No comments:
Post a Comment