မလုပ္စားျဖစ္ဘူး။ ခုေတာ႔ ၿပီးခဲ႔တဲ႔ ပိတ္ရက္က လုပ္စားလုိက္ပါတယ္။ အခုက အာလူးကုိ ေထာင္းထားတာ မဟုတ္ပါဘူး။ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီကုိ လက္လွည္႔ၿပီးက်ိတ္တဲ႔ က်ိတ္စက္ေလးနဲ႔ လွည္႔ၿပီး က်ိတ္လုိက္ပါတယ္ေနာ္။ ကဲ အားမနာတမ္း သုံးေဆာင္သြားပါအုံးလား။
ဒီမွာလဲ အာလူး ကပ္သလိပ္ ေၾကာ္နည္းေတြပါရွင္။
(Aloo Kabab သို႕ Potato Cutlets) အာလူး ကဗာဗ္ သို႕မဟုတ္ ပိုေတးတိုး ကတၱလက္(တ္)(စ္) လို႕ ေခၚပါတယ္.......
((ေရာေရာသမေမႊ))
ႀကိဳက္တာကုိ အားမနားတမ္း သုံးေဆာင္သြားပါအုံးေနာ္။
အာလူး ကတ္သလိတ္ အမဲသား အစာသြတ္ေၾကာ္ ကြ်တ္ကြ်တ္ေလး။
အာလူး ကတ္သလိပ္ေၾကာ္ ကြ်တ္ကြ်တ္ေလး။ (အမဲသားအစာသြတ္နဲ႔ မစားတဲ႔သူေတြအတြက္ အထူးစပယ္ရွယ္ သတ္သတ္လြတ္ေၾကာ္ထားေပးတယ္ေနာ္။)
အစာသြတ္အတြက္ အမဲသားေတာက္ေတာာက္ေၾကာ္။ မုန္လာဥနီ၊ ေဂၚဖီထုပ္ပါထပ္ထည္႔ထားပါတယ္။ ကုလားေလး မဆလာပါထည္႔ထားတယ္ေနာ္။
အမဲသား ေတာက္ေတာက္ကုိ ဆား၊ အခ်ဳိမွဳန္႔ထည္႔ၿပီး ၾကက္သြန္နီနဲ႔ ေရာေၾကာ္ထားပါတယ္။
မန္က်ည္းမွည္႔ အခ်ဥ္ရည္ ( မန္က်ည္းမွည္႔ရည္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမွုန္႔၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ နံနံပင္ထည္႔ထားပါတယ္ေနာ္။)
အာလူးျပဳတ္ၿပီး ဆား၊ အခ်ဳိမွုန္႔ထည္႔ၿပီး ဒီလုိေထာင္းထားပါတယ္။
ထမင္းပူပူနဲ႔ အာလူး ကက္သလိပ္ေၾကာ္နဲ႔ စားၾကပါတယ္။
အာလူး ေထာင္းပုံ
အာလူးကုိ အရင္ႏူးအိေနေအာင္ ျပဳတ္ထားပါတယ္။ ၿပီး အခံြခြာၿပီး က်ိတ္စက္ေလးနဲ႔ လွည္႔ၿပီး ေထာင္းထားလုိက္တယ္ေပါ႔။ ၿပီး ဆား၊ အခ်ဳိမွဳန္႔၊ ေကာ္မွဳန္႔ထည္႔ၿပီး စီးေနေအာင္ နာနာနယ္လုိက္ပါတယ္ေနာ္။
အာလူး ကတ္သလိပ္ ေၾကာ္နည္း
ေၾကာ္မယ္႔အုိးတည္ပါ။ ဆီထည္႔ပါ။ ဆီက်က္လာရင္ အာလူးကုိ ေဂၚလီလုံးေလာက္လုံးၿပီး ျပန္ျပားပါ။ ၿပီး မီးျဖည္းျဖည္းနဲ႔ေၾကာ္ပါ။ ကြ်တ္မွ တစ္ဖက္သုိ႔ ျပန္လွန္ပါ။ မဟုတ္ရင္ ကပ္ေနမွာစုိးလုိ႔ပါ။ ဒါကေတာ႔ ရုိးရုိး အာလူး ကတ္သလိပ္ေၾကာ္နည္းပါရွင္။
အစာသြတ္ၿပီး ေၾကာ္မယ္ဆုိရင္ ႀကိဳက္ရာ အသားထည္႔ၿပီး အစာသြတ္ႏုိင္ပါတယ္ေနာ္။ ဒီေန႔ ကြ်န္မေတာ႔ အစာသြတ္အတြက္ လုပ္ထားတဲ႔ အမဲသားေတာက္ေတာက္ေၾကာ္ ထည္႔လုိက္ပါတယ္ေနာ္။
Credit : http://mogaungthu.blogspot.co.uk/2009/08/blog-post_19.html?m=0
No comments:
Post a Comment