ဒူးရင္း၀ယ္တဲ့အခါ အခ်က္(၃)ခ်က္ကို ၾကည့္ၿပီးေရြး၀ယ္ပါ။
(၁) ဒူးရင္းသီးရဲ႕ဆူ းေတြဟာတိုေနရပါမ ယ္။
(၂) ဒူးရင္းသီးရဲ႕ ဆူးလိုင္းေတြဟာ က်ဲေနရပါမယ္။
(၃) ဒူးရင္းသီးရဲ႕ အညွာဟာ ေျဖာင့္တန္းေနရပ ါမယ္။ ဒီအခ်က္(၃)ခ်က္န ဲ႔ ကိုက္ညီတဲ့ ဒူးရင္းသီးေတြဟာ အနံ႔၊ အရသာေတြနဲ႔ ျပည့္စံုတဲ့ ဒူးရင္းသီးေကာင္ းတစ္လံုးရဲ႕ လွ်ိဳ႕၀ွက္ခ်က္ေ တြပါပဲ။
ဒူးရင္းသီးမဲွ႔ မမဲွ႔ကိုအခ်က္(၂ )ခ်က္နဲ႔သိႏိုင္ ပါတယ္။
(၁) ဒူးရင္းသီးကိုနမ ္းၾကည့္ၿပီး မဲွ႔မမွဲ႔သိႏိုင ္ပါတယ္။ လႈိင္လႈိင္ေမႊးေ နၿပီဆိုရင္ အသင့္စားလို႔ရေန ၿပီဆိုတာ သိႏိုင္ပါတယ္။
(၂) ဒူးရင္းသီးကို လႈပ္ခါၾကည့္ရင္လ ည္း မွဲ႔ မမွဲ႔သိႏိုင္ပါတ ယ္။ မွဲ႔ေနၿပီျဖစ္တဲ ့ ဒူးရင္းသီးဟာ
အတြင္းကအဆံဟာ မသိမသာေလး ေခ်ာင္ေနတာကိုသိ ထားရပါမယ္။ ဒူးရင္းသီး မွဲ႔ မမွဲ႔ကို ဒီအခ်က္ႏွစ္ခ်က္ နဲ႔ေပါင္းၿပီး စမ္းသပ္လိုက္ရင္ ရာႏုန္းျပည့္ မွဲ႔ မမွဲ႔သိႏိုင္ပါတ ယ္။
(၂) ဒူးရင္းသီးရဲ႕ ဆူးလိုင္းေတြဟာ က်ဲေနရပါမယ္။
(၃) ဒူးရင္းသီးရဲ႕ အညွာဟာ ေျဖာင့္တန္းေနရပ
ဒူးရင္းသီးမဲွ႔ မမဲွ႔ကိုအခ်က္(၂
(၁) ဒူးရင္းသီးကိုနမ
(၂) ဒူးရင္းသီးကို လႈပ္ခါၾကည့္ရင္လ
အတြင္းကအဆံဟာ မသိမသာေလး ေခ်ာင္ေနတာကိုသိ
မွတ္ခ်က္။ ။
စားၿပီး အပူဖုေတြထြက္လာရင္ ဘယ္လိုလုပ္မလဲ ဆိုၿပီး တေယာက္က မန္႕ထားတာကို တေယာက္ကေျဖ
ထားပံုက" ႀကိဳက္သေလာက္စားၿပီးရင္အခြံထဲက ခြက္ထဲကိုေရထည့္ေသာက္ ဘာမွမျဖစ္ပါ" လို႕ဆိုသတဲ့..
အားလံုးကို ေက်းဇူးတင္ပါတယ္..
No comments:
Post a Comment