အိမ္အေပၚထပ္ကေန ဝက္ျခံထဲကို အခ်ိဳမႈန္႔ေပါင္ ထုတ္ႀကီး ျပဳတ္က်ၿပီး ကြဲသြားတဲ့အသံပါ။ အိမ္ရွင္ဟာ ဝက္ျခံထဲကိုေျပးဆင္းလာပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ဝက္ျခံထဲေရာက္ေတာ့ အခ်ိဳမႈန္႔ေတြက ကုန္သေလာက္
ရွိေနပါၿပ ီ။ ျခံထဲကဝက္မႀကီးက အေျပးလာၿပီးစားပ စ္လိုက္လို႔ပါ။
အိမ္ရွင္ဟာ အခ်ိဳမႈန္႔ေတြကိ ု ႏွေျမာလြန္းလို႔ စိတ္တိုၿပီးဝက္မႀကီးကိုရိုက ္ရေအာင္ တုတ္ေျပးရွာပါတယ ္။ တုတ္ေတြ႕လို႔ဝက္မႀကီးရွိရာ လာတဲ့အခါမွာေတာ့ ရိုက္စရာမလိုေတာ ့ပါဘူး။ ဝက္မႀကီးဟာ ပါးစပ္က
အိမ္ရွင္ဟာ အခ်ိဳမႈန္႔ေတြကိ
အျမႇပ္ေတ ြတစီစီထြက္ၿပီး ေသေနပါၿပီ။ အဲဒီေနကစၿပီး အိမ္ရွင္မိသားစု ဟာ အခ်ိဳမႈန္႔ကိုတစ ္သက္လံုး
မစားၾကေတ ာ့ပါဘူး။
တကယ္ေတာ့ ဓာတုေဗဒသက္ သက္နဲ႔ စီမံထားတဲ့အခ်ိဳ မႈန္႔ဟာ အဆိပ္အစစ္ပါ။ နည္းနည္းခ်င္း စားေနလို႔သာ ခ်က္ျခင္းမေသတာပ ါ။ ဝက္မႀကီးလိုသာ အမ်ားႀကီးစားမယ္ ဆိုရင္ တစ္ခါတည္းေသမွာပ ါ။
ကႏၷီနယ္မွာဆိုရ င္ႏြားေတြမသတ္ခင ္မွာ အခ်ိဳမႈန္႔ေတြအမ်ားႀကီးေကၽြးလ ိုက္ပါတယ္။ ဘာထူးျခားသလဲဆို ေတာ့ သတ္ၿပီးတဲ့အခါႏြားရဲ႕အသ ားစိုင္ေတြဟာ အရိုးကေန အေျမႇ ာင္းလိုက္ အလိုလို ကြာထြက္ေနေတာ့ အသားထုတ္ရတာအရမ္ းျမန္သြားသတဲ့။
ျမန္မာေတြ အသက္ႀကီးလာတာနဲ႔ လဲက်ၿပီးေျခေထာက ္က်ိဳးတဲ့အေၾကာင္ း ခဏခဏၾကားဖူးပါလိ မ့္မယ္။
တကယ္ေတာ့ ဓာတုေဗဒသက္ သက္နဲ႔ စီမံထားတဲ့အခ်ိဳ
ကႏၷီနယ္မွာဆိုရ င္ႏြားေတြမသတ္ခင
ျမန္မာေတြ အသက္ႀကီးလာတာနဲ႔
တကယ္ေတာ့ လဲက်လို႔က်ိဳးတာ မဟုတ္ဘဲ အရိုးက အရင္က်ိဳးၿပီး လဲက်ျခင္းသာျဖစ္ပါတယ္။ ဖြံ႕ၿဖိဳးၿပီးႏိုင္
အေျဖကေတာ့ ျမန္မာႏိုင္ငံကဲ
အဓိကအေၾကာင္းထဲမ ွာ ပါပါတယ္။
ဆရာနဲ႔ ဆရာ့တပည့္အမ်ားစ ု အခ်ိဳမႈန္႔မစားတ ာၾကာလွပါၿပီ၊ ငါးပိနဲ႔ပုဇြန္ေ ျခာက္ပဲ အားျပဳစားပါတယ္။ ထိုင္းႏိုင္ငံမွ ာႀကီးပြားေနတဲ့ ဆရာတို႔ရပ္ကြက္က လူတစ္ေယာက္ သူ႔မိဘအိမ္ ခဏျပန္လာတယ္။
ဆရာနဲ႔ ဆရာ့တပည့္အမ်ားစ
သူ႔အေမခ်က္ေကၽြး တဲ့ ဟင္းေတြကေကာင္းေ တာ့သူတအားစားလိုက္တ ယ္။ ျမန္မာထမင္းဟင္း နဲ႕
႔ေဝးေနတာေၾကာင ့္လည္း ပါမွာေပါ့။ စားၿပီးမွ ဟင္းထဲမွာ အခ်ိဳမႈန္ပါလားလ ို႔ ေမးတယ္။ ပါတယ္လို႔လည္း
ေျပာလိုက္ေရာ အာေခါင္ထဲလက္ညိႇ ဳးထိုးထဲ့ၿပီး စားထားသမၽွ အကုန္ အန္ထုတ္ပစ္လိုက္ တယ္။
ၿပီးေတာ့ေျပာတယ္
"အေမတို႔ အခ်ိဳမႈန္႔ကိုဘယ ္ေတာ့မွမစားနဲ႔ အဲဒါအဆိပ္ေတြထိုင္းႏိုင္ငံဟာ အခ်ိဳမႈန္႔ေတြထု တ္ၿပီး ျမန္မာ
"အေမတို႔ အခ်ိဳမႈန္႔ကိုဘယ
ႏိုင္ငံနဲ ႔ တျခားဆင္းရဲတဲ့ႏိုင္ငံေတြကိုသာ ေရာင္းတာ။ သူတိုတစ္ႏိုင္ငံ လံုး မစားဘူး၊ အခ်ိဳမႈန္အစား
သၾကားပဲစားတယ္"
ဆရာတို႔လည္း ဟင္းထဲမွာ သၾကားသံုးၾကည့္ေ သးတယ္၊ မရဘူး ပါးစပ္က သၾကားကို ဟင္းအျဖစ္ဘယ္လို မွ လက္မခံဘူး၊ အခ်ိဳမႈန္႔ျဖတ္စ က ထမင္းစားေတာ့ နည္းနည္းပ်က္တာေ ပါ့၊ ေဟာ အခုေတာ့ အခ်ိဳမႈန္႔ျဖတ္
ဆရာတို႔လည္း ဟင္းထဲမွာ သၾကားသံုးၾကည့္ေ
ခ ်င္သူေတြ ထမင္းစားပ်က္စရာ မလိုေတာ့ပါဘူး။ Soya(ဆိုရာ)ဆိုတ ဲ့ သဘာဝအရသာဟင္းခတ္ အရသာ
မႈန္႔ေပၚလာပါၿပီ၊ ျမန္မာႏိုင္ငံသာ းေတြ တီထြင္လိုက္တာပါ ။ ပဲပိစပ္ကေနအခ်ိဳဓာတ္ကို ထုတ္ယူတာျဖစ္
တဲ့ အတြက္ ေဘးမျဖစ္တဲ့အျပင ္အရိုးမက်ိဳးေအာင ္ ခိုင္မာေစတဲ့ ကယ္လ္စီယန္ဓာတ္က ိုပါ ရရွိမွာျဖစ္ပါတယ္။
ေမတၱာရွင္-ေရႊျပ ည္သာ
ေမတၱာရွင္-ေရႊျပ
Credit : ျမ၀တီ
No comments:
Post a Comment